Політична реклама

Дитсадочки Львова не відповідають новим санітарним нормам

1717 0
Більшість львівських садочків не відповідають новим санітарним нормам для дошкільних навчальних закладів, які ще на початку серпня розробило Міністерство охорони здоров’я спільно з санітарно-епідеміологічною службою.

Зокрема, серед нововведень – велика площа садка, обов’язкове зволоження повітря без кондиціонерів та інших засобів, інформує Zik.

У туалетній кімнаті повинно бути по чотири дитячі унітази й умивальники у відкритих кабінках з перегородками заввишки один метр 20 сантиметрів. Забороняються двоярусні ліжка.

Більшість садочків Львова не відповідають новим нормам, адже будувалися за старими нормативами.  Розширити наявні приміщення можливості нема.

У свою чергу в санстанції пояснюють: новими нормами потрібно керуватися при будівництві нових дошкільних закладів. Але й з цим є проблеми. Для прикладу, садочок на вул. Кривчицькій у Львові реконструюють зі старої школи. Будують за новим проектом, але до стандарту не дотягують.  

Ми розпланували на кожну групу по три санвузли, вони розділені перегородками, – зазначила начальник групи господарського обслуговування Львівського міського управління освіти Олена Юрків.

 Щодня батьки везуть своїх діточок у садочки далеко від дому.  Тож коли розпочалися  будівельні роботи, двері до нашої школи не закриваються. Батьки приходять, питають, коли буде садочок, – повідомила директор майбутнього дитячого садка на вул. Кривчицькій Марта Боротюк.

Радше за все, нові нормативи у Львові діятимуть лише на папері, пише видання. Адже, щоб створити садочки за новими стандартами, не вистачає площі і грошей. Добудувати до більшості наявних дошкільних закладів приміщення із санвузлами чи збільшити площу парку в 10 разів неможливо, бо вільної території у Львові обмаль.

Відтак і карати за порушення не поспішають. Зокрема, за два місяці ще було жодного адміністративного стягнення за порушення нормативів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!