Екскурсія по Alfa Jazz Fest від Святослава Вакарчука

3489 0
В цьому році музичний фестиваль Alfa Jazz святкує ювілей. На честь п’ятиріччя на його сцені виступатимуть найвідоміші джазові музиканти світу. Відкриє фестиваль дует знаменитостей – Майка Стерна і Білла Еванса, а також в перший день виступить легендарний піаніст, власник 14 Греммі Гербі Генкок. Протягом Alfa Jazz на львівську сцену піднімуться й не менш відомі зірки Джордж Бенсон, Уейн Шортер і Хіромі Уехара. Святослав Вакарчук розповідв про своїх улюблених джазових виконавців, що приїдуть на фестиваль
фото: zug4you.ch, wayneshorterdoc.com, theguardian.com, vogue.ua

фото: zug4you.ch, wayneshorterdoc.com, theguardian.com, vogue.ua

Музикант і лідер групи «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук склав рекомендації і назвав трійку артистів, концерти яких не можна пропустити під час Alfa Jazz Fest. Святослав, який всі п’ять років є членом Консультаційної ради фестивалю, розповів, що в цьому році планує перебувати у Львові всі концертні дні і максимально встигнути послухати всіх учасників.

В цьому році фестивальна програма надзвичайно цікава, - ділиться Святослав. – Звичайно, варто послухати всіх артистів, але окремо я розповім про трьох учасників». І додає, що сам був на виступах всіх трьох зірок.

1.      HIROMI: THE TRIO PROJECT 

«Японка Хіромі – експресивна і шалено цікава піаністка. Я дуже рекомендую потрапити на її концерт.»

2.     WAYNE SHORTER QUARTET

І квартет Wayne Shorter, і піаніст Гербі Генкок – справжні легенди світової джазової музики. Визнаю, вони – одні з моїх найулюбленіших виконавців», - ділиться Вакарчук.

3.     HERBIE HANCOCK

«Можна сказати, що ці музиканти – теж саме, що The Rolling Stones або Pink Floyd в джазі J Як можна таке пропустити?»

Нагадаємо, що з 25 по 29 червня у Львові у зв'язку із Alfa Jazz Fest транспорт курсуватиме до опівночі .

Джерело: Vogue.ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!