Естонія та Чехія передали українській армії зброю

2410 0
Естонія також закликала інші країни надати Україні необхідне озброєння, військову та гуманітарну допомогу, політичну підтримку у боротьбі проти росії.
Фото: Посольство Естонії в Києві

Фото: Посольство Естонії в Києві

ЗСУ отримають чеські танки та БМП, а також естонські протитанкові ракети та протиракетні міни, гаубиці, автоматичну зброю тощо. Про нові поставки військової допомоги Україні повідомили Естонія та Чехія.

Як передає «Європейська правда», Чеська Республіка відправила в Україну кілька десятків танків Т-72 радянських часів, які перебували у резервах. Загалом країна мала у резервах близько 90 танків, але активно експлуатуються майже 30 модернізованих машин. Також ЗСУ отримають бойові машини піхоти чеського виробництва (БМП-1).

У міністерстві обороги Чехії запевнили, що підтримка України триватиме, однак не уточнили поставки. Водночас у посольстві Естонії в Києві повідомили, що направили ще один транш допомоги українським Збройним Силам. Зокрема, це протитанкові ракети, гаубиці, протитанкові міни, безвідкатні протитанкові гармати, автоматичну зброю, боєприпаси, одноразові гранатомети та ручні гранати.

Окрім того, естонські підприємці у співпраці з державними установами та Збройними силами Естонії передали українським військовим шоломи, бронежилети, засоби зв’язку, дрони, прилади нічного бачення, лазерні далекоміри, медичні товари та одяг хімзахисту.

Естонія також закликала інші країни надати Україні необхідне озброєння, військову та гуманітарну допомогу, політичну підтримку у боротьбі проти росії.

Фото Посольства Естонії в Києві та OSINTdefender


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!