Як у Львові модернізують винищувачі МіГ-29 та стала відомою ціна на газ у березні. Головне за добу

3045 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Sharosh Rajasekher for unsplash

Фото: Sharosh Rajasekher for unsplash

Covid-19 – Головне. Черкаський лікар-реаніматолог Євген Горенко став першим українцем, який отримав щеплення від Covid-19. Водночас, міністр охорони здоров’я Степанов повідомив, що в Черкасах вже провакциновано 10 осіб.

Читайте також: Львів у «жовтій» зоні карантину. Чи очікувати послаблення

Читайте також: У Львові показали один із пунктів, де з наступного тижня почнуть вакцинувати від Covid-19

Україна очікує отримати щонайменше 22,6 мільйона доз вакцин різних виробників проти коронавірусної хвороби Covid-19 і планує домовлятися про інші поставки. У МОЗ вважають, що «цього об’єму більш ніж достатньо для повноцінного проведення програми вакцинації протягом поточного року».

В уряді припускають, що ближче до літа можливий комерційний продаж вакцин, що створить можливість для літнього відпочинку українців за кордоном.

«Укрзалізниця» у зв’язку із карантинними обмеженнями із 26 лютого призупиняє продаж квитків на поїзди, що прямують до Івано-Франківщини та зворотно.

Читайте також: Із березня свої кордони для українців відкриє ще одна країна

За добу у Польщі зареєстрували понад 12 тисяч нових заражень коронавірусом, що майже вдвічі більше, ніж напередодні, та найбільший показник за майже два місяці.

Найбільше нових випадків зареєстрували в Івано-Франківській (711), Житомирській (711), Закарпатській (654) областях, Києві (652) та Вінницькій області (639).

На Львівщині Covid-19 за оcтанню добу зафіксували у 432 осіб (287 – напередодні). Разом 77 349. В Україні коронавірус виявили у 8147 осіб (5 850 за попередню добу). Загальна кількість 1 325 841 пацієнтів.

Читайте також: Іноземців із сертифікатами про щеплення проти Covid-19 звільнять від карантину в Польщі

Хабар в ЛОДА. Одного з працівників управління капітального будівництва Львівської ОДА спіймали на хабарі. Як повідомив голова ЛОДА Козицький, за попередніми даними, він вимагав та одержав від одного з представників будівельної організації неправомірну вигоду за раніше укладений договір.

За даними медіа, мова йде про керівника управління капітального будівництва Львівської ОДА Павла Тереха.

Ціна на газ в березні – Пенсії. Більшість газопостачальних компаній станом на ранок 24 лютого оприлюднили свої ціни на березень – 8 компаній встановили ціни нижче граничної (від 6,70 грн до 6,97 грн за кубометр). Зазначається, що газопостачальна компанія «Нафтогаз України» запропонувала ціну 6,86 грн за кубометр, а «Львівгаз збут» – 6,99 грн.

Читайте також: «Львівгаз збуту» заборонили виставляти споживачам платіжки за газ

Уряд переніс на жовтень 2021 року із липня виплату щомісячної компенсації в розмірі до 400 грн для пенсіонерів від 75 до 80 років.

Іспит українською – «Лис Микита». З 16 липня близько 100-150 тисяч громадян України повинні будуть засвідчити рівень володіння державною мовою, склавши відповідний іспит. Причина полягає в тому, що депутати і посадові особи органів місцевого самоврядування будуть зобов’язані володіти державною мовою та застосовувати її під час виконання службових обов’язків.

На Дрогобиччині тривають зйомки дитячого фантазійного сімейного фільму «Лис Микита» за мотивами однойменної казки Івана Франка. Фільм буде приурочений до 30-річниці незалежності України та 165-річниці від дня народження Івана Франка. Автори стрічки обіцяють оригінальну дитячу казку в сучасній інтерпретації.

Читайте також: Кафедрі теоретичної фізики Франкового університету присвоїли ім'я Івана Вакарчука

«Фабрики Твого міста». Tvoemisto.tv започаткувало спецпроєкт «Фабрики Твого міста», у якому показує промисловий Львів. Розповідає про традиції львівського виробництва, про сучасні технології на підприємствах, а також про те, як продукція із фабрик Львова мандрує світом. Цього разу – Львівський авіаційно-ремонтний завод, де ремонтують і модернізують винищувачі МіГ-29.

МіГ-29 ремонтується від семи до дев’яти місяців, в залежності від початкового технічного стану. Вартість ремонту є комерційною таємницею.

Читайте також: Знову в моді. Львівська науковиця – про давні жіночі прикраси з монет

На підприємстві працює близько тисячі людей. Працюють цілими династіями – є такі, що мають разом по 300 років. На заводі знайомляться і одружуються, разом відпочивають, мають касу взаємодопомоги, свої свята. А ще – співають та чекають відвідувачів у свій музей після завершення карантину.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!