Громадські слухання про підвищення плати за проїзд у Львові пройдуть у Zoom

1630 0
Слухання відбудуться уже цієї п'ятниці.
Фото: Христина Гоголь

Фото: Христина Гоголь

Цієї п'ятниці, 12 березня, о 14.00 год, у великій сесійній залі Львівської міської ради відбудуться публічні обговорення пропозицій перевізників про коригування тарифу на проїзд у громадському транспорті.

Читайте також: Комунальне АТП №1 подало у мерію розрахунок нового тарифу на проїзд

З огляду на карантинні обмеження, більшість бажаючих зможуть взяти участь в обговоренні лише через Zoom, а у залі будуть перебувати представники приватних і комунальних перевізників, депутати, керівники відповідних структурних підрозділів ЛМР та представники ЗМІ.

«Зараз ми завершуємо вивчення розрахунків перевізників, і виносимо їх на публічні обговорення. На основі результатів обговорення будемо приймати наступні рішення», – зазначив керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

За його словами, зареєструватися на участь в обговореннях пропозицій перевізників про коригування тарифу на проїзд у громадському транспорту можна тут.

Читайте також: У Львові заявили, що проїзд у трамваях і тролейбусах має коштувати 12,5 грн

Нагадаємо, що львівські перевізники подали у мерію рорахунки нового тарифу на проїзд у транспорті. Вони сподіваються, що плату за проїзд у громадському транспорті підвищать до 14 гривень. У комунальному АТП №1 наполягають, що тариф необхідно переглядати, тому що змінилася вартість складових тарифу – вартість матеріалів зросла на 20%, обслуговування транспортних засобів – на 26%, фонд оплати праці збільшився на понад 30%. Якщо тариф не змінити, перевізники кажуть, що не будуть в змозі вчасно проводити обслуговування та ремонт транспортних засобів і  здійснювати належний випуск автобусів на маршрути.

Водночас про необхідність підвищити плату за проїзд заявили і у ЛКП «Львівелектротранс». Вони порахували, що економічно обґрунтований тариф на перевезення у трамваях та тролейбусах у Львові становить 12 грн 43 коп, тож пропонують збільшити плату за проїзд.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!