За кого на президентських виборах готові голосувати мешканці Львівщини. Опитування

6602 2
Як і попереднього разу, у президентському рейтингу лідирує Юлія Тимошенко.
Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Соціологічна група «Рейтинг» провела чергове опитування серед мешканців Львівської області щодо кандидатів у президенти на виборах 2019 року. Похибка становить не більше 2,4%. 

Читайте також: Кого мешканці Галичини бачать свої президентом. Результати соцопитування

Лідерами президентського рейтингу серед тих, хто визначився і буде брати участь у виборах, є Юлія Тимошенко, яку готові підтримати 16,7%, Петро Порошенко – 15,5% та Анатолій Гриценко – 14,8%. За Андрія Садового проголосували б 10,4%, Святослова Вакарчука – 9,9%, Володимра Зеленського – 6,8%, Олександра Шевченка – 6,1%, Олега Ляшка – 4,1%. Рейтинг інших кандидатів – менше 3%. Водночас, майже кожен шостий мешканець області не визначився з вибором кандидата.

Чверть опитаних вірять, що на президентських виборах переможе Петро Порошенко. У перемозі Тимошенко впевнені 17%. За останній рік кількість тих, хто переконаний в перемозі обох кандидатів, зросла удвічі. Перемогу Анатолія Гриценка бачать близько 6%. У позитивний результат інших кандидатів вірять не більше 3% опитаних. Антирейтинг очолює Юрій Бойко. За нього не проголосували б у жодному випадку половина опитаних. 

У рейтингу партій лідирують Батьківщина, яку підтримують 18%, Громадянська позиція – 16,6% та Самопоміч – 15%. За БПП Солідарність готові віддати свої голоси 13,4%, Слугу народу – 7,3%, УКРОП і Свободу – по 6,6%. Рейтинг інших партій – менше 4%. Водночас, майже кожен шостий мешканець області не визначився з вибором партії. 

Читайте також: Виграти не вибори, а людські уми. Настанови від Мирослава Мариновича, як змінити Україну

31% опитаних очікують, що ситуація в Україні у результаті майбутніх вибрів президента покращиться. 38% респондентів вважають, що ситуація не зміниться, лише 12% стверджують, що погіршиться. Частіше інших позитивних змін очікують прихильники Тимошенко, Вакарчука та Порошенка. 

9% респондентів позитивно ставляться до ситуації, коли під час виборів деякі політики допомагають матеріально виборцям. 17% займають нейтральну позицію у цьому питанні. 71% проти такого виду агітації. Більш прихильно до роздачі допомоги кандидатами ставляться менш забезпечені респонденти. 

Військовий конфлікт на Сході України (79%) та хабарництво й корупція у владі (53%) – дві основні загальнодержавні проблеми за оцінками мешканців області. 

Читайте також: Якого президента готова обрати західна Україна. Дослідження

Мешканці Львівщини оцінюють діяльність місцевої влади дещо краще, ніж центральної. Зокрема, 20% опитаних задоволені діяльністю Президента, стільки ж задоволені діяльністю Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана і тільки 10% – Верховної Ради. Водночас, близько 80% висловили незадоволеність діяльністю центральної влади. Більш критичні оцінки у селах. 

90% вважають, що українська мова повинна бути єдиною державною. 7% - підтримують надання російській мові статусу офіційної в окремих регіонах, лише 1% - за надання російській статусу державної. 

Абсолютна більшість опитаних (92%) вважають Росію країною-агресором стосовно України. Лише 5% – протилежної думки.  За останній рік дещо зросла кількість тих, хто підтримує вступ України до НАТО (з 73 до 78%). Вступ до ЄС підтримують 85%.

Повне дослідження за листопад-грудень можна переглянути за посиланням.


Читайте також:
19 Січня, 2019 19:40
Нина Малка Новоявленным Магриттам в 2019 г.
Рене-бельгиец ,реалист
Жонглировал вещами :
Поставит их то вверх ,то вниз
В пример, как я, словами ..
То "Трубка " с надписью - "Не Трубка.."
То сам гранчак поверх зонта-
Обманчивы до блеска будто,
Бездонна тайна-нет конца..
Со светом поиграв лукаво -
То день, то ночь -и все в одном .
Воздвиг "Империю.."- во славу
Играл он с публикой,как мог..
И прошлый век поет сейчас,
Что "Магритт -бесконечен !!"
Мы понимаем в этот час-
Мир сюрреалистов вечен ..
И новые жонглёры тут-
Их вытолкнуло время:
Они прогнозы нам дают
И фаворитов племя .
Уже и рейтинг на слуху
Обманчивый включают,
То тот ,то та -везде их дух
И тайну они знают..
Пластинки старые все крутят,
Когда не катит даже диск.
Воду в стакане снова мутят-
Оправдан ли такой вот риск ?
Рене-красава !-это да!!-
Ведь тайна точно в простоте ..
Прозрачная до слез- Вода!!-
Секрет ее лишь в чистоте..
Не будь наивен,не будь злой-
Ищи родник с водой-
Его ты точно разгляди-
К нему детей своих веди..
18 Грудня, 2018 09:02
Віка
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!