Хто у Львові може претендувати на вакцину БЦЖ?

3348 0
В Україні дозволили використання вакцини БЦЖ, термін реєстрації якої закінчився у березні 2014 року. На Львівщині наразі є 400 доз вакцини, невакцинованих дітей – понад 15 тисяч. Tvoemisto.tv з’ясувало, кого в першу чергу вакцинуватимуть.
Фото: vidomosti-ua.com

Фото: vidomosti-ua.com

З березня на Львівщині з пологових будинків виписалося більше 15 тисяч невакцинованих дітей. 300 доз вакцини, яка залишилася, розподілено в два пологові будинки – обласний пологовий і пологове відділення 3-ї комунальної міської клінічної лікарні. Ще 100 доз отримала ДЗ «Дорожня поліклініка» Львівської залізниці на Левандівці, - прокоментувала tvoemisto.tv головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я ЛОДА з вакцинопрофілактики Наталія Гончар.

Оскільки покрити потребу цією кількістю вакцин неможливо, департамент охорони здоров’я звернувся до Міністерства охорони здоров’я з проханням перерозподілити для потреб Львівщини вакцину з інших областей, де її є більше.

«Ми будемо просити вакцину для недовакцинованих дітей, які вже виписалися з лікарні. Яка кількість до нас надійде, побачимо. Станеться це не раніше кінця листопада», - зазначила Наталія Гончар.

Однак, вакцинуватися зможуть лише діти до 2 місяців життя, так як старшим спочатку потрібно робити туберкулінову пробу Манту. А туберкулін у всіх львівських поліклініках наразі також відсутній.

Якщо вакцина з’явиться, медичні працівники будуть повідомляти про це батьків. За словами спеціаліста з вакцинопрофілактики, ампулу відкривають у певний визначений день, оскільки вона розрахована на 20 доз і  її треба використати з мінімальним розливом.

Батькам також буде не зайве нагади про своїх дітей в поліклініці. Це, за словами Наталії Гончар, пришвидшить процес підбору необхідної кількості дітей, щоб раціонально використати вакцину. Важливо також прийти на імунізацію у визначений в поліклініці день.

Щодо закупівлі нової вакцини, за словами Наталії Гончар, тендери відбулися, але на торги не вийшла жодна фірма. Тож нової партії вакцинин БЦЖ не закуплено.

Нагадаємо, у зв'язку із закінченням 12 березня 2014 року терміну реєстрації вакцини БЦЖ виробництва Російської Федерації, використання всіх серій цього імунобіологічного препарату було тимчасово призупинено.

Раніше, як повідомляло tvoemisto.tv, вакцину БЦЖ львів'янам обіцяли у жовтні.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!