Істеричний та впертий: якими якостями повинен володіти лідер майбутнього

5810 0
«Посієш характер – пожнеш долю».
фото: ad2inc.net

фото: ad2inc.net

Лідер і керівник – це не обов’язково одна і та ж сама людина. І той хто вміє «запалювати» не завше добре керуватиме. В сучасних умовах найкраще видно лідерів із характером, який людина може формувати і коригувати упродовж усього життя.

Про те, якими якостями повинні володіти лідери майбутнього, говорили у Львові у п’ятницю, 9-го грудня, під час Стратегічної сесії «Перспективи розвитку економіки України у 2017 році».

Андрій Рождественський, виконавчий директор Центру Лідерства УКУ та співзасновник компаній «AR consulting» і «Scolar» запропонував модель ефективного лідерства, яка ґрунтується на таких компонентах: компетенція, характер (цінності, риси, чесноти), відданість (залучення, жертовність, натхнення) та інтелект (бізнес, людський капітал, організація, стратегія).

За словами експерта, сьогодні керівники мають дбати про виховання характеру своїх працівників, які мають ставати лідерами та натхненниками компанії. Попри поширену думку, що характер – це вроджена риса, Андрій Рождественський зазначив, що людина може змінювати і коригувати його упродовж життя.

Також він запропонував дослідження взаємозв'язку рис характеру ТОП-менеджменту та результатів діяльності. У ньому американські дослідники довели, що цілісність, хоробрість, далекоглядність та соціальний інтелект прямо впливають на результати діяльності.

Переглянути повну презентацію можна  ТУТ

У підсумку Андрій Рождественський зазначив, що сьогодні для лідера важливі такі риси як здоровий глузд, стратегічне планування, глобальна поінформованість та орієнтація на результат.

У свою чергу львівський ресторатор, громадський діяч та співвласник «Kumpel Group» Марк Зархін зазначив, що сьогодні варто розділяти поняття «лідер» і «керівник».

«Лідер має бути лінивим, істеричним та безсистемним. Мені безсистемність дозволяє бути лінивим, адже коли я лінуюся, то маю час відволіктися, подумати і щось створити. А істеричність дає змогу не дозволити впровадити якісь непотрібні зміни або рішення», – зазначив він.

Читайте також: Львів майбутнього: як розвиватимуть креативний клас у місті

На думку ресторатора лідери майбутнього відрізнятимуться від сьогоднішніх, насамперед, орієнтованістю на цінності. За словами Марка Зархіна вже зараз у Львові формується креативний клас, із якого і мають «вирости» лідери, але наразі у цьому процесі ще не відчувається етичної складової.

Генеральний директор Національної телекомпанії України у 2014-2016 рр., співзасновник Hromadske.tv та журналіст Зураб Аласанія закцентував увагу на тому, що наразі дуже складно бути лідером у державних структурах. Адже там потрібно, насамперед, підтримувати дисципліну. Він розповів, що після звільнення із НТКУ, колеги зізналися, що для ефективнішої роботи їх потрібно було більше контролювати.

«Також лідер має бути впертим, стійким до ненависті із зовні і готовим аналізувати власні помилки»,  – додав Зураб Аласанія.

Стратегічна сесія «Українська економіка: розгін чи гальмування на спуску?» відбулася у рамках проекту Forum West, організованого ТОВ «Юридична компанія «Ейч.Ді.Партнерз».

Читайте також: Споживчий портрет: українці неохоче витрачають заощадження. Візуалізація

Підготувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!