Із вандала, який пошкодив Меморіал Небесної Сотні, можуть стягнути 8 тисяч гривень

4403 0
Нове гартоване скло встановлять орієнтовно через два тижні.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

У ЛКП «Зелений Львів», на балансі якого перебуває сквер, написали заяву в Личаківський райвідділ поліції через пошкодження Меморіалу Героїв Небесної Сотні. Завдані збити оцінили у 8 267 грн. Про це під час стріму Tvoemisto.tv повідомив заступник директора ЛКП «Зелений Львів» Андрій Шульський.

Читайте також: Меморіал Небесної Сотні у Львові визнали найкращим сквером в Україні

«Є шанс, що ці кошти будуть стягувати з вандала. Над тим працює ЛКП «Зелений Львів», на балансі якого перебуває сквер на вул. Кривоноса», – уточнює він.

Окрім цього, як додає головний архітектор об’єкту Андрій Лесюк, уже замовили нове гартоване скло, зараз його виготовлюють і орієнтовно через два тижні доставлять. Це буде окремий проєкт з підсилення та укріплення скляних конструкцій. Зараз, за його словами, проєкт перебуває на доопрацюванні.

«Додаткове кріплення може давати більше резонансу склу і пошкодити його. Тому важливо, щоб не було погіршенням для проєкту. Окрім цього, це ж скло – як його не укріплювати і якої товщини не давати, якщо людина хоче його розбити – вона його розіб’є. Скло тут має 1 см товщини, що є достатньо, аби воно було довговічним», – додав він.

Читайте також: На телевежі Високого замку у Львові пропонують облаштувати оглядовий майданчик із кафе

Нагадаємо, що патрульні з'ясували, що огорожу Меморіалу розбив 23-річний мешканець столиці, який перебував у стані алкогольного сп’яніння. На правопорушника склали адмінпротокол за дрібне хуліганство. Хлопцеві загрожує від 51 до 119 гривень штрафу, або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Довідково

Облаштовувати Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні почали у вересні 2018-го року. Переможця конкурсу на найкращий проєкт меморіалу визначили у лютому 2017 року. Перше місце посів авторський колектив, у який входять Андрій Лесюк, Марія Яструбчак та Христина Пундак. Місце для майбутнього меморіалу обирали і узгоджували з родинами Героїв. Вартість реконструкції скверу та облаштування меморіалу становила майже 20 млн грн. Меморіал визнали найкращим сквером в Україні.

Фото та відео Тараса Бабенчука



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!