Кабмін тепер зобов'язаний попереджати українців про посилення карантину

2343 0
Уряд має повідомляти про додаткові обмеження не пізніше, ніж за сім днів до початку їхньої дії.
Photo by Stefano Ciociola on Unsplash

Photo by Stefano Ciociola on Unsplash

Кабінет міністрів від сьогодні, 25 листопада, має своєчасно попереджати українців про будь-яке посилення карантину в країні. 

Читайте також: Чи буде жорсткий локдаун. Уряд готує «план Б»

Уряд може запроваджувати на відповідній території більше одного із карантинних заходів винятково за умови оприлюднення відповідного рішення про це не пізніше ніж за сім календарних днів до початку дії обмежень.

Йдеться про заборони:

  • регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів;
  • відвідування закладів освіти здобувачами освіти;
  • приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури;
  • приймання відвідувачів у кінотеатрах;
  • приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо);
  • приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах;
  • приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного й побутового обслуговування населення;
  • покидати місця свого проживання.

Крім того, уряд має не пізніше ніж за сім днів до початку дії двох і більше зазначених заходів внести до Парламенту законопроєкт про надання державної підтримки й пільг населенню та суб’єктам господарювання, які постраждають через карантин.

Читайте також: Шмигаль назвав умову, за якої в Україні введуть повний локдаун

Нагадаємо, що в Україні до кінця листопада дія карантин вихідного дня. Завдання цих обмежень, за словами прем'єра Дениса Шмигаля, зробити так, аби вдалося вийти на плато за кількістю захворілих, фіксувати її на цифрах не більше 11-12 тисяч випадків на день. Якщо цього не станеться, тоді доведетья готуватись до більш жорстких карантинних обмежень. За таких умов локдаун треба буде вводити щонайменше на три тижні, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За минулу добу в Україні зафіксували 13 882 нових випадки Covid-19, а днем раніше коронавірус підтвердили у 12 287 людей.


 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!