Політична реклама

Кому Порошенко доручить керувати Львівщиною? 4 претенденти

3400 0
Хоча Центрвиборчком ще не оголосив офіційних результатів виборів Президента України, беззаперечним лідером перегонів є Петро Порошенко. Після інавгурації новий Президент формуватиме команду та призначатиме голів областей. На Львівщині експерти називають чотирьох претендентів на цю посаду: Олега Мандюка, Ярослава Рущишина, Ярослава Дубневича та Миколу Кмітя.

Чому кожен із них може стати новим керівником області, у коментарі tvoemisto.tv пояснив політолог Любомир Скочиляс.

Олег Мандюк

Колишній депутат Львівської обласної ради, бізнемен.

Фото: espreso.tv

«Олег Мандюк очолював виборчий штаб Порошенка на Львівщині. І призначення головою ЛОДА – це була б своєрідна відплата йому в кадровому плані за цю роботу. Але це не принцип професійного підходу, а роздача бонусів тим, хто долучився до перемоги (Порошенка, – ред.)», – вважає політолог.

Наразі ж сам Олег Мандюк заявляє, що не хоче працювати на такій посаді. «Ні, я не хочу бути головою ЛОДА. Я не претендую на цю посаду. Є достатньо інших кандидатур на цю посаду. Прізвища назвати не можу. Якщо Порошенко попросить? Як можна просити, якщо людина не хоче?» – заявив він у коментарі Високому замку.

Ярослав Рущишин

Член Комітету підприємців Львівщини, бізнесмен.

Фото: lvivpost.net

«Кандидатуру Рущишина пропонували на цю посаду одразу після перемоги Майдану. Його можна і надалі вважати креатурою громадської частини львівського Майдану. З міркувань професіоналізму, професійного авторитету в регіоні – він був би найлогічнішим кандидатом. І публічно він рівновіддалений від політичних прив’язок», – вважає Любомир Скочиляс.

Попри те Ярослав Рущишин у коментарях львівським ЗМІ каже, що нічого не знає про можливе призначення, але не вважає це поганою ідеєю: «Якби це було запитання до безробітного, тоді воно звучало б однозначно. У мене є прекрасна робота, купа інвестиційних проектів. Я маю чим займатися. Інша справа, що, можливо, варто щось докласти громаді рідній. Але зі мною з цього приводу ніхто не говорив», – сказав він ZAXID.NET.

Ярослав Дубневич

Народний депутат, бізнесмен.

Фото: portal.lviv.ua

«Ярослав Дубневич міг би претендувати на Львівщині на таку посаду через партійну приналежність до УДАРу, який значною мірою спричинився до перемоги Петра Порошенка на виборах», – сказав Любомир Скочиляс.
 

Однак Дубневич каже, що не збирається складати мандат нардепа та очолювати Львівщину. «Ні, я не претендую на жодну посаду у виконавчій вертикалі влади – ані у Львівській області, ані будь-де... Переконаний, що посада голови обласної адміністрації віджила своє і повинна бути ліквідована, а повнота повноважень має бути передана місцевому самоврядуванню», – написав Ярослав Дубневич на Facebook.

Микола Кміть

Екс-голова Львівської ОДА, бізнесмен, сенатор Українського католицького університету.

Фото: loda.gov.ua

«Мабуть, причиною для призначення Кмітя може стати те, що він як очільник Львівщини був найбільш професійним та найменш конфліктним для політичного середовища. Він керував областю за часів Ющенка. І з цього середовища вийшов Порошенко. Тобто це своєрідне повернення помаранчевого крила на Львівщину», – вважає політолог.

Про ймовірне призначення Кмітя почали говорити після того, як він був помічений на зустрічі Порошенка з бізнесменами у Львові.

У коментарі tvoemisto.tv Микола Кміть розповів, що прийшов на зустріч, бо отримав запрошення, але пропозиції очолити область йому не надходило. «Не мав такої пропозиції, але щось добре зробити для Львівщини завжди можна», – сказав Кміть.

Нагадаємо, цієї неділі відбулися позачергові вибори президента України. Лідер перегонів – Петро Порошенко. Особливо високу підтримку він здобув на Львівщині.

Використано фото: espreso.tv, lvivpost.ne, portal.lviv.ua, loda.gov.ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!