Куди у Львові звернутись за порадою щодо грудного вигодовування

3521 0
У Львові за останні 5 місяців народилось понад 3 тисячі дітей, а це на 100 більше, ніж за такий же період минулого року. Спеціалісти запевняють, що здоровим стартом для малюків є грудне вигодовування. Куди звертатися, якщо виникли запитання чи проблеми, розповіли у ефірі tvoemisto.tv керівник Львівського обласного центру підтримки лактації та грудного вигодовування Ольга Шлемкевич та начальник відділу материнства і дитинства Департаменту охорони здоров’я ЛОДА Любомира Кутневич.

У Львові є 34 заклади зі статусом «Лікарня доброзичлива до дитини». Така сертифікація проводиться національними експертами, МОЗ та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), а статус лікарні свідчить про те, що у закладі створено групи підтримки для молодих матусь, тут сповідують і пропагують 12 принципів грудного вигодовування.

Читайте також: Грудне вигодовування дітей. 7 порад фахівців

В Обласному центрі підтримки лактації та грудного вигодовування, який розташований на вулиці Дж. Вашингтона, 6, завжди можна отримати кваліфіковану допомогу та інформацію щодо переваг чи недоліків грудного вигодовування, дізнатися, що це таке, як правильно прикладати дитину до грудей, розповіла Ольга Шлемкевич. На жаль, зараз пологовий будинок не працює, так як його ремонтують. Приймають тільки в головного лікаря. Номер телефону приймальні - 270-16-90.

Якщо ж від свого лікаря ви не отримали відповідної інформації або лікар надав вам некваліфіковану допомогу, поскаржитись можна, зателефонувавши на гарячу лінію департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА за номером телефону 260-19-18.

Більше порад фахівців - у повному записі ефіру


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!