Політична реклама

Купувати речі в інтернет-магазинах львів’янам обійдеться дорожче

1753 0
Купувати дорогі речі у зарубіжних інтернет-магазинах українцям стане складніше – посилки вартістю понад 150 євро тепер оподатковуватимуть.

Верховна Рада у четвер, 27 березня, ухвалила антикризовий законопроект № 4576 «Про запобігання фінансової катастрофи та створенні передумов для економічного зростання в Україні».  Депутати вдвічі знизили поріг оподаткування ПДВ товарів, які доставляються з-за кордону в поштових відправленнях, - повідомляє сайт Назакупи.

Раніше ПДВ стягували лише з товарів вартістю понад 300 євро, які ввозяться з-за кордону поштою чи експрес-доставкою. Тепер ПДВ стягуватимуть з міжнародних посилок, вартість яких стартує з 150 євро.

Уникнути додаткових витрат можна, розділивши посилку на дві менші і відправивши їх на різні адреси. Міжнародні посередники надають таку послугу, не збільшуючи при цьому вартість доставки. Така «мінімізація» можлива лише за умови, що посилка складається з кількох речей, вартість яких є меншою 150 євро.

Якщо придбаний за кордоном товар коштує дорожче 150 євро, платити податок доведеться. За чинним законодавством (стаття 191 Податкового кодексу), базою оподаткування в такому випадку є різниця між вартістю товару та неоподатковуваним мінімумом (приміром, якщо товар коштує 200 євро, то ПДВ платити потрібно з 50 євро). Оскільки положення Митного кодексу залишились незмінними, то товари, вартість яких вища за 300 євро, обкладають ще й 10-відсотковим митом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!