Киянам включатимуть світло почергово на 3 години, – Кличко

1336 0
Половина споживачів поки без електроенергії.
Київ. Фото: з відкритих джерел

Київ. Фото: з відкритих джерел

Столичним споживачам включатимуть світло почергово на 3 години. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Третина будинків Києва вже з теплом. Фахівці продовжують відновлювати опалення в столиці. Половина споживачів поки без електроенергії. Протягом дня енергетики планують підключати електрику для всіх споживачів почергово – на 3 години», – пояснив він.

У Київській міській військовій адміністрації (КМВА) додали, що станом на 08:30 50% житлового фонду міста працює в режимі аварійного відключення електроенергії. 

Читайте також: ЗСУ за добу знищили понад 400 російських окупантів 

Водночас водопостачання в місті відновлено повністю. Однак у деяких споживачів все ще може спостерігатись понижений тиск води, особливо на верхніх поверхах багатоповерхівок, які знеструмлені. «Найближчим часом очікуємо стабілізацію ситуації», – наголосили у КМВА.

Крім того, теплопостачання в місті відновлюється. Аварійні бригади працюють в посиленому режимі. 

Що стосується мобільного зв’язку, то функціонування мереж усіх мобільних операторів безпосередньо залежить від електропостачання. Як тільки енергосистема стабілізується – зв'язок з’явиться в усіх районах Києва.

Читайте також: На Львівщині сьогодні діятимуть графіки погодинних вимкнень світла

Нагадаємо, 23 листопада відбулася масована атака на українську критичну інфраструктуру. Росіяни влучили ракетами в інфраструктурний об'єкт та двоповерховий житловий будинок у Києві, а також в інфраструктурні об‘єкти та житловий будинок у Київській області, є загиблі і поранені. Загалом на Київ летіла 31 ракета, захисникам вдалося збити 21 ракету, однак кілька об'єктів критичної інфраструктури постраждали.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!