Локдауну не буде, але будуть жорсткіші обмеження, – Шмигаль під час засідання уряду

2196 0
Якщо ситуація надалі погіршуватиметься, то карантин таки посилять.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час сьогоднішнього засідання Кабміну заявив, що уряд не збирається вводити локдаун, що є жорсткою формою карантину, яка обмежує вільне пересування у межах країни. Водночас уряд запровадить жорсткіші обмеження при подальшому погіршенні ситуації.

Читайте також: В Україні хочуть закрити магазини та ресторани на вихідні і ввести умовну «чорну» карантинну зону

«Всі ми бачимо, що багато країн зачиняються на повторний жорсткий локдаун. Франція, Німеччина, Великобританія, Чехія, Італія уже ввели жорсткі обмеження. При тому, що це країни із дуже потужними медичними системами і ресурсами. Ми зараз не збираємося іти цим шляхом і вводити локдау цілої країни, але якщо ми побачимо подальше погіршення ситуації, тому уряд буде змушений вдатися до більш жорстих обмежень», – заявив Денис Шмигаль.

Водночас міністр охорони здоров'я Максим Степанов допускає введення в Україні «карантину вихідного дня» у зв’язку зі зростанням кількості хворих на Covid-19. За такого карантину більше магазинів у суботу та неділю будуть зачинені. Також не працюватимуть повноцінно заклади харчування – замовлення будуть можливі тільки на виніс.

Водночас, за даними журналістки Соні Кошкіної, уряд хоче додати до переліку карантинних зон ще одну під умовною назвою «чорна», де основним критерієм буде повна заповненість ліжок для хворих із коронавірусом. У цій нові зоні буде своєрідний локдаун.

Читайте також: У Лікарні швидкої допомоги розгортають ще 300 місць для хворих із Covid-19

Нагадаємо, що за вчорашню добу в області виявили 505 хворих на коронавірус, із яких 212 зі Львова, що є рекордною кількість захворілих за добу львів'ян. Станом на ранок, у міських лікарнях лікують 550 людей із запаленням легень. А в області із 3 тисячі ліжок для хворих із коронавірусом понад 2 тисячі вже зайняті.

Про те, які країни Європи повертаються до локдауну читайте у матеріалі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!