Львів матиме новий туристичний сайт за півмільйона гривень

4007 0
Інформаційний портал «Lviv Travel» замінить свого попередника, що, на думку ЛМР, не виконує свої функції.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

ЛКП «Центр розвитку туризму» підписало угоду з київською фірмою «Аурокрафт» на розробку веб-сайту інформаційного порталу «Lviv Travel». Про це йдеться в системі публічних закупівель Prozorro. Роботи мають виконати до 31 грудня 2018 року.

Метою розробки нового порталу є, як зазначено в технічному завданні, підвищення туристичної привабливості Львова та покращення якості надання та доступності туристичних послуг. На сайті можна буде знайти інформацію про місцеву культуру та історію Львова, переглянути тематичні відео та статті, знайти адреси пам’яток, єдину базу яких також обіцяють створити на сайті. Окрім цього, на сайті можна буде придбати квитки на події у Львові та забронювати готелі.

Читайте також: Звідки та за чим їдуть туристи до Львова. Інфографіка

Стилістичне оформлення порталу має відповідати брендбуку і використовувати його колірні рішення, схеми, графічні елементи (наприклад, логотип) і шрифти.

«Обов'язковою умовою при оформленні порталу є дотримання всіх правил ергономіки, інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, що дозволить користувачам відчувати себе максимально комфортно при використанні ресурсу», – ідеться в технічному завданні.

Читайте також: Наукові туристи: як Львів заробляє на конференціях

Основною мовою порталу буде українська, також він матиме англомовну версію.

Сайт складатиметься з головної сторінки, що міститиме свіжі новини та актуальні події, зі сторінок «Вже і зараз» (рекомендовані події, City Card, топові місця, їжа, музеї, театри тощо), «Твій Львів» (громадські місця, атракції, парки, планування турів), «Події», «Сплануй подорож» (громадський транспорт, карти, де зупинитись), «Бізнес».

Зазначимо, портал «Lviv Travel» є й нині, проте, як розповів керівник ЛКП «Центр розвитку туризму» Віталій Кулик порталу Zaxid.net, він не виконує своїх функцій для туристів. Окрім того, тендер оголосили вже утретє. Перший раз його скасували через зміни вимог до веб-ресурсів, вдруге торги відбулись, проте договір із підрядником розірвали, бо його не виконували.

Читайте також: Нетуристичний Львів: вілла засновника львівської сецесії та однорукий атлант на Підзамчі

Загалом, у торгах взяли участь 8 фірм. Як пише видання «Наші гроші. Львів», 4 пропозиції з нижчою, ніж в «Аурокрафт», ціною відхилили через проблеми з документами. Відтак, київська фірма отримає 500 тис. грн за розробку сайту для Львова.

Додамо, що «Аурокрафт» розробляє сайти і додатки. Її власниками є кияни Юрій Глушаков, Юрій Качкарда та Дмитро Назарук. Двоє останнії також є співвласниками агентств «Скайкілерз», «Смартика» та ІТ-компанії «Крічерз» разом із російським ІT-менеджером Олександром Старостіним. У 2011 році російське агентство Smartica та українське Skykillers оголосили про офіційне злиття.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!