Львівщина отримає кошти на реформу медицини з Світового банку

1824 0
Міжнародні організації нададуть допомогу двом областям України, які першими запустять медичну реформу.
Фото: moz.gov.ua

Фото: moz.gov.ua

Львівська та  Полтавська область, які серед перших запускають медичну реформу, отримають технічну та організаційну допомогу в рамках тристороннього проекту, який стартував за участю Світового банку, Швейцарського бюро співробітництва та Міністерства охорони здоров’я. Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я України.

Проект «Підтримка реформ і ефективного урядування у сфері охорони здоров’я в Україні» триватиме три роки та матиме кілька компонентів. На його реалізацію передбачено два мільйони 600 тисяч швейцарських франків. Як прокоментувала Tvoemisto.tv Ірина Микичак, т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації, наразі у столиці ще не проводили засідання, на якому мають обговорити конкретні кроки у рамках реалізації гранту.

Як наголосила в.о. міністра охорони здоров’я доктор Уляна Супрун, головна мета проекту – допомога впровадженню реформ на регіональному рівні та протидія корупції під час закупівель медпрепаратів та виробів медичного призначення. «Цей проект буде реалізовано в Львівській і Полтавській областях, і сподіваємось, його позитивний досвід буде поширено по всій Україні. Співпраця з регіонами – це частина програми з децентралізації, яку ми підтримуємо, і ми хочемо заохотити ті області, які є лідерами та найбільше роблять в темі реформування. Є два компоненти проекту: технічна допомога з метою імплементації реформ в регіонах та протидія корупції», – зазначила Уляна Супрун.

Читайте також: Львів’яни офіційно платитимуть стоматологам у поліклініках через касу

За попредньою інформацією, реалізація проекту триватиме з 2017 до 2020 року. А складатиметься він із двох компонентів – технічної допомоги Львівській і Полтавській областям у впровадженні пріоритетних напрямів реформи охорони здоров’я та допомога Уряду в ухваленні рішень на основі регіонального досвіду, а також підвищення інституційної спроможності з метою поліпшення управління та боротьби з корупцією в секторі охорони здоров'я, моніторингу закупівель та фінансової діяльності проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

Опублікувала Наталія Середюк

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!