Львівська поетка оголосила сухе голодування на підтримку Савченко

2261 0
Поетка Маріанна Кіяновська голодувала 24 години задля підтримки української льотчиці Надії Савченко, яку силоміць утримують в російській в’язниці більше двох років.

Маріанна оголосила сухе голодування у ніч з суботи на неділю, написавши на своїй сторінці у Facebook: «Голодуватиму – 24 години – від зараз. Сухе голодування».

На запитанян коментаторів «навіщо?» Маріанна відповіла: «Насправді – для мене – Ваше питання дивне. А для чого люди, наприклад, сповідаються або постять? Є речі, пов’язані з невидимим. Я сподіваюся, що це моє недовге сухе голодування, на знак підтримки Надії Савченко, віллється в велику ріку роботи з невидимим. Бо все, що я роблю, всі мої вірші –це робота з невидимим. І я вірю, що робота з невидимим має сенс. Це якщо серйозно».

У відповідь на прохання коментаторів повідомляти про свій стан, поетка чесно зізнавалась, що сухе голодування – це дуже важко. «Зізнаюся, не пити – дуже важко. Не уявляю навіть, як воно – Надії. Думаю тільки про воду, хоча намагаюся працювати», –написала Маріанна. А через деякий час додала, що була змушена трохи попити води, бо відчувала, що зомліє. Але завершила добове голодування.

Читайте також: Люди Твого міста: Маріанна Кіяновська про мистецтво, що творить Львів

Як відомо, Надія Савченко оголосила сухе голодування 3 березня, після того, як суд не дав їй виступити з останнім словом і переніс засідання на 9 березня. При цьому Савченко заборонила годувати себе силоміць, однак, як пояснювали адвокати, за російським законодавством їй не можуть дозволити померти.

Джерело: life.pravda.com.ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!