Чому «швидка» не приїжджає на усі виклики львів’ян та польський кордон частково розблокують. Підсумки доби

902 0
Нині 2 грудня та 647 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 11:00, відбій – о 12:23. Відбувся зліт МіГ-31К.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 84 бойових зіткнення. Підрозділи ракетних військ уразили 3 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 5 його складів боєприпасів.

Минулої доби рф вчергове атакувала Україну, застосувавши 2 керовані ракети Х-59 та 23 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони України знищено 1 керовану ракету Х-59 та 18 ударних БпЛА.

Читайте також: Зеленський заявив про перехід війни з росією в нову фазу. «Дивіться, ми не відступаємо, я задоволений. Ми воюємо з другою армією у світі, я задоволений. Але ми втрачаємо людей, я незадоволений. Ми не отримали всієї зброї, яку хотіли, я не можу бути задоволений, але і не можу сильно скаржитися».

Та: В Україні спростили обмін документами між медзакладами та військовими частинами. Таке нововведення має пришвидшити проходження військово-лікарської комісії.

Акцент дня: Чому медики «швидкої» не приїжджають на усі виклики мешканців Львова. Упродовж доби на телефонну лінію 103 Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф надходить близько півтора тисячі викликів. Але медики виїжджають не на всі із них, спричиняючи часом гнів і навіть обурення у тих, хто занедужав і просить про невідкладну допомогу. Тож як тепер працює «швидка»? Якими нормами керуються у своїй роботі бригади медиків? Зрештою, чому вони відмовляються вколоти заспокійливі ліки тим, хто про це просить?..

Читайте також: На Львівщині запрацювала телефонна єдина служба порятунку. Зателефонувати до медиків, поліцейських, рятувальників та працівників газової служби можна за єдиним номером 112.

Ключові події:

1. Україна та Польща домовилися про часткове розблокування кордону. Що відомо. Страйк продовжиться, але країни погодили зміни для проїзду порожніх вантажівок та нові функції в системі «єЧерга».

На цю ж тему: Українські водії планують оголосити голодування на заблокованому кордоні з Польщею. Вимагають збільшити пропуск на кордоні до 14 машин в годину.

Та: Ім’я Чайковського в назві Національної музичної академії визнали російською пропагандою. В Інституті нацпам’яті провели дослідження історії та правової бази використання.

2. Скільки коштів з військового ПДФО скерувала Львівщина до державного бюджету. Понад 190 млн грн за жовтень-листопад.

Читайте також: Комісія Львівської ОВА розглянула ще 7 закупівель на понад 83 млн грн. За результатами засідання вирішено рекомендувати Львівській міській раді під час найближчої сесії переглянути доцільність та пріоритетність видатків.

Та: У Східниці за 4,5 млн гривень укріплять берег річки, яка спричинила руйнівний паводок. Завершити роботи планують вже до кінця 2023 року.

3. Львів’яни просять заборонити висотну забудову на ділянці ще одного з районів. Це стосується території на вулиці Стрийській і поруч.

Читайте також: В Києві спалахнула пожежа у садибі купця Лунєва 1880 року побудови. Попри аварійний стан всієї будівлі, фасад зберіг автентичне оздоблення та загалом будинок не зазнав змін об’ємно-просторової композиції.

Та: Проїзд за готівку у Львові може здорожчати. 4 грудня відбудеться обговорення проєкту рішення виконкому щодо встановлення єдиних тарифів на проїзд в міських автобусах, трамваях та тролейбусах.

4. Звідки зараз до Львова приїжджає найбільше туристів і чого очікувати на свята. До повномасштабної війни на такий час були бронювання готелів на свята на рівні 80%, а зараз середній відсоток завантаженості становить 29% на 24-25 грудня, а на Новий рік – 35%.

Читайте також: У Львові мають змінити формат усіх шкіл. Законодавством передбачається, що до 2027 року мережа закладів освіти поступово буде перетворена на три ланки: початкова школа (1-4 класи), гімназія (5-9 класи), ліцей (10-12 класи).

Та: Українські стадіони можуть знову відкрити для вболівальників. У Мінспорту вважають, що допуск глядачів на трибуни сприятиме розвитку спортивної галузі, а також покращить фінансовий стан спортивних організацій.

5. У центрі Львова встановили різдвяну ялинку. Як вона виглядає. Для оздоблення використають минулорічні іграшки, освітлення та протитанковий їжак замість зірки на верхівці дерева.

Читайте також: У Львові співатимуть колискові і збиратимуть гроші на допомогу дітям. Напередодні дня Святого Миколая співачка Соломія Чубай дасть великий благодійний концерт.

Погода у Львові: Якою буде погода у Львові на вихідних. Прогноз. У суботу хмарна погода. Можливий мокрий сніг та дощ. Удень від 2° морозу до 3° тепла. У неділю, 3 грудня, – хмарно з проясненнями. Вночі 2 – 7° морозу. Вдень від 4° морозу до 1° тепла. На початку тижня 4 – 5 грудня місцями невеликий сніг. У вночі 7 – 10° морозу вдень 1 – 6° морозу.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!