Львівська залізниця використовуватиме енергію сонця

2142 0
У 2015 році Укрзалізниця запроваджуватиме проект енергоощадності, котрий передбачає встановлення сонячних колекторів.
фото: polarsol.com.ua, khm.rio.ua

фото: polarsol.com.ua, khm.rio.ua

На Львівській залізниці цього року встановлять 27 сонячних колекторів для забезпечення теплою водою залізничників й економії природного газу, вугілля та електроенергії.

Найпотужніші сонячні нагрівачі найближчим часом почнуть використовувати на станції Трускавець. Геліосистеми будуть забезпечувати теплою водою кілька десятків кімнат відпочинку та господарські приміщення, які знаходяться на вокзалі.

У другому кварталі 2015 року запрацює п’ять сонячних колекторів у локомотивному депо Львів-Захід, ще чотири — у локомотивному депо Здолбунів та Ковель. Примітно, що ці геліосистеми працівники-раціоналізатори згаданих підприємств Львівської залізниці розробили та виготовили з підсобних матеріалів самотужки. Ще один сонячний колектор у неопалювальний період введуть в експлуатацію у пасажирському вагонному депо Чернівці.

Читайте також: Львівську школу обігріває сонячна енергія. Яка економія?

У третьому кварталі 2015 року встановлять 10 сонячних колекторів у моторвагонному депо Здолбунів, які грітимуть воду для санпобутблоку, а в четвертому кварталі — по одному колектору в Стрийській, Івано-Франківській і Ужгородській дистанціях колії та у БУ-5.

Окрім того, Львівська залізниця зменшить використання вугілля для підігрівання води у пральні та на пункті переставляння вагонів пасажирського вагонного депо Ковель, використовуючи відходи деревини.

Передбачається, що впровадження нетрадиційних і відновлювальних джерел енергії дозволить залізниці у 2015 році зекономити майже 900 тисяч гривень.

Джерело: Урядовий кур’єр

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!