Львівський «Дударик» у День Незалежності виконає молитву за ласку та мир в Україні

1129 0
Така традиція зберігається уже 30 років поспіль.
Фото: Dudaryk Choir

Фото: Dudaryk Choir

30 років поспіль за ініціативи Львівської національної хорової капели «Дударик» 24 серпня до Дня Незалежності України на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку відправляється Акафіст до Пресвятої Богородиці та проводиться урочистий концерт.

У цей день священнослужителі християнських церков Львова та громада міста спільно молять Богородицю про ласку і мир для української землі, а доповнюють цю молитву капела «Дударик» та львівські виконавці. 

Львів’ ян та гостей міста запрошують прийти на спільну молитву 24 серпня о 16.30 на площу перед пам’ятником Тарасові Шевченку.

Читайте також: Амфітеатр, скляна світлиця і концертний зал. Як «Дударик планує оновити простір біля храму Святого Лазаря

Капела «Дударик» уже заспівала понад 10 тисяч творів на близько 4-х тисячах концертах, взяла участь у 500 літургіях, побувала із концертами у 20-ти країнах світу. Капела співає з найвидатнішими світовими оркестрами, солістами та диригентами у найпрестижніших концертних залах України і світу. 

Капелу заснував Микола Кацал за сприяння Українського Музичного Товариства у Львові, яку провадив впродовж 44 років. У 1989 році завдяки його старанням створили першу в Україні хорову школу. Спеціально для неї влада міста передала приміщення колишнього міського шпиталю Святого Лазаря. Ця школа стала основою розвитку «Дударика». 

Партнерська публікація

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!