Львівський театр ляльок відкриває свої двері для відвідувачів

1334 0
Найбличжу прем’єру готують на червень.
Фото: Театр ляльок

Фото: Театр ляльок

Львівський обласний академічний театр ляльок, що на площі Данила Галицького, 1 вперше після жорсткого локдауну відкриває двері для відвідувачів. Від травня щовихідних театр показуватиме вистави для дітей і дорослих. 

Про щотижневі вистави та прем’єри, які чекають на глядачів у Театрі ляльок у коментарі Tvoemisto.tv розповів керівник літературно-драматургічної частини Театру Андрій Бондаренко. 

Найближча вистава «Веселі Ангелята» для дітей до 3-х років відбудеться у суботу, 8 травня, об 11:00. Для дорослих ставитимуть «Садок вишневий» о 12:00 та 14:00. Крім того, о 14:00 цю виставу можна буде послухати в перекладі англійською, польською та французькою мовами в межах Французької весни. 

Наступного тижня в Театрі ставитимуть вистави «Як нотки пісеньку складали», «Золоторогий олень», «Підкова на щастя» та інші. 

Найближчу прем’єру Театр готує у червні – виставу «Дикі лебеді» за Г. Х. Андерсеном. 

Читайте також: У львівському Театрі ляльок відреставрують столітній вітраж. Фото

«Постановка «Диких лебедів» має екологічну концепцію, адже ми хочемо надати «друге життя» старим декораціям з вистави, яка йшла у нас кілька десятиліть тому. Під наявні ретро-ляльки та бутафорію ми написали нову інсценізацію», – каже Андрій Бондаренко. 

Постановку «Диких лебедів» робить режисерка Театру Яна Титаренко, а інсценізацію написав керівник літературно-драматургічної частини театру, драматург Андрій Бондаренко. 

У Театрі також повідомили, що працюють над виставою для дорослого глядача – інсценізацією роману «Танго смерті» Юрія Винничука. П’єсу за цим романом для Театру написала театрознавчиня та драматургиня Валентина Тужина. Режисеркою вистави є директорка «Театру ляльок» Уляна Мороз. 

Поки в Театрі не знають, коли вистава буде готовою для прем’єри, однак хочуть присвятити її 30-літтю відновлення Незалежності України. 

Читайте також: Від підземелля до небес. Що унікальне можна побачити в Соборі святого Юрія

«Ця постановка є дуже складною, бо для того, щоб передати увесь задум авторів, будуть задіяні складні технічні декорації та багато ляльок різних конструкцій, створення яких вимагає багато часу», – каже Андрій Бондаренко. 

Афішу «Театру ляльок» на травень можна переглянути за посиланням.  Вартість квитків варіюється від 35 до 150 гривень для дорослих та дітей. У Театрі також додали, що заповненість залу можлива на 50% глядачів з огляду на дотримання всіх карантинних норм. 

Софія Шавранська 

Фото Театру ляльок

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!