Львів’ян попереджають про різкі перепади температури в травні

9038 0
У травні, за прогнозами синоптиків, продовжується інтенсивне підвищення температури повітря, але, водночас, можливі і різкі похолодання, зумовлені надходженням арктичного повітря, зокрема й грози та шквали.
Фото: eDreams.com

Фото: eDreams.com

У нічні та ранкові години на поверхні ґрунту, а місцями і в повітрі, можливі заморозки. Абсолютний максимум температури повітря 29 – 32° тепла. Абсолютний мінімум температури повітря 3 – 8° морозу. Швидке зростання температури повітря, при відсутності опадів, сприяє підвищенню пожежної небезпеки, наголошують синоптики.

Як повідомляє Львівський регіональний центр з гідрометеорології, очікувана середня місячна температура повітря на рівнині 15,1º тепла, в горах 12º тепла. Очікувана кількість опадів на рівнині 83 мм, в Карпатах 109 мм. В багаторічному розрізі з небезпечних явищ погоди найбільш характерною для цього місяця була активна грозова діяльність, що супроводжувалась зливами, градом та шквалами.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова: маловідомий палац у Журавно

За даними АМСЦ Львів, за останні 10 років середня місячна температура повітря коливалась від 13,1° тепла до 15,6° тепла. Місячні суми опадів коливались від 43,1 до 217,4 мм. Найхолоднішим був травень 2009 та 2015 рр. з середньою місячною температурою 13,1º тепла, а  найтеплішим – травень 2007 та 2013 рр.  з середньою місячною температурою 15,5º та 15,6º тепла відповідно, при нормі 13,2° тепла.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!