Цієї ночі «Шахеди» знову атакували Стрий та у храмі Шептицького виставлять старовинні плащаниці. Підсумки доби

27931 0
Нині 9 квітня та 776 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Акцент дня: Авто за 5 тис. грн та ділянка біля Буковелю за 7 тис. грн. Що придбали дружини головних патрульного і митника Львівщини. Дружина керівника управління Патрульної поліції Львівщини Олександра Крутень придбала у 2023 році автомобіль Toyota Prius 2018 року випуску всього за 5000 гривень. А дружина в.о керівника Львівської митниці Антоніна Кузнік стала співвласницею ділянки у селі біля Буковелю площею 0,18 га всього за 7300 грн.

Ситуація на фронті: Цієї ночі на Львівщині лунала повітряна тривога. Сигнал небезпеки пролунав о 02:53, відбій – о 05:36. Як повідомляв голова Львівської ОВА Максим Козицький, група ворожих безпілотників рухається з Тернопільщини на Львівщину. О 03:22 він інформував, що група «Шахедів» летить на Стрий, а о 03:32 – про роботу ППО.

Чергова група російських дронів зайшла на Львівщину з Тернопільської області 03:46, вони йшли у напрямку Перемишлян. О 04:45 стало відомо про ще один «Шахед» у напрямку Стрия.

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 56 бойових зіткнень, найбільше на Новопавлівському та Бахмутському напрямках, відповідно 26 та 14. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 9 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 4 – по його зенітно-ракетних комплексах. Уражено засіб протиповітряної оборони та 2 ворожі станції РЕБ.

Уночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 20 БпЛА типу «Shahed». Силами протиповітряної оборони України всі ударні БпЛА знищено.

Читайте також: У Львові з’явиться Національний волонтерський хаб. Чим займатиметься і за які кошти. Для реалізації проєкту волонтери отримали комунальне приміщення у Львові за адресою Єфремова 37.

Тема дня:  Чи варто терпіти біль голови. Розмова з неврологом. Хтось прокидається швидко й одразу готовий братися за справи, а комусь, щоби встати з ліжка, треба не лише докласти зусиль, а й подолати поганий настрій чи біль голови. Чому виникає мігрень після сну і що з цим робити, чим небезпечна епілепсія та чи можуть розлади пам’яті, мігрені та епілептичні напади вказувати на хворобу Альцгеймера, Тvoemisto.tv розповів лікар-невролог Центру медичних інновацій NOVO Ростислав Яцинин.

Читайте також: У Львові жінку вкусив павук і в неї почалася бактеріальна інфекція. Жінка понад тиждень намагалася лікуватися самотужки, втім ставало дедалі гірше.

Ключові події:

1. В Києві посадовці, які «наварили» понад 12 млн на запчастинах для «швидких» отримали нові підозри, – прокуратура. Їх підозрюють у розтраті державних коштів на експертизу, що мала обґрунтувати завищені ціни.

Читайте також: У музеї Булгакова назвали висновок УІНП фейками і маніпуляціями. Більшість тверджень нібито подані без аргументації і мають вигляд емоційно забарвлених;

2. Розслідуванням вбивства на станції фунікулера займається ДБР. 7 квітня між чоловіком, який служить водієм в Управлінні державної охорони, та неповнолітнім хлопцем виник конфлікт.

Читайте також: На Львівщині 13-річного хлопця витягнули із каналізаційного коллектора. Він перебував на глибині 5 метрів.

Та: У Львові невідомі знищили контейнер для збору речей потребуючим. «Коли людина робить зло іншим, то, насправді, вона робить його і собі теж, адже цей вчинок погіршує світ, який є нашим спільним домом»;

3. У Львові продадуть чотири земельні ділянки. Одну із них – під будівництво закладу торгівлі. У квітні пройдуть два аукціони.

Читайте також: Списання коштів з ЛеоКарт за поїздки, які відбулися після хакерської атаки, завершено. Зараз оплата здійснюється у звичному режимі.

Та: Чи впустять з собакою? Які правила перевезення домашніх улюбленців у потязі. Раніше у мережі поширили фото українського військового і його службового лабрадора, яким довелося їхати у тамбурі потяга, оскільки через розмір собаки їх не впустили до салону вагона;

4. У львівському храмі Шептицького виставлять старовинні плащаниці. Близько півтора десятка неповторних церковних реліквій будуть доступні для огляду з 25 квітня.

Читайте також: На Львівщині створять мінікопію Свірзького замку. Макет буде обладнаний металевими інформаційними таблицями з шрифтом Брайля та QR-кодом для аудіоопису.

Та: На Львівщині з’явиться новий туристичний маршрут. Він стартуватиме на Ужоцькому перевалі – на межі Галичини і Закарпаття;

5. Де у Львові цвітуть дерева та тюльпани. Локації. На «Квітковій карті міста можна знайти місця цвітіння тюльпанів, сакур, магнолій та груш Шантаклер.

Читайте також: У Львові висадять понад 150 дерев. Саджанці подарували місту мешканці та громадські організації.

Погода: До 26 градусів тепла. Якою буде погода цього тижня у Львові. 9 квітня мінлива хмарність. Удень 21 – 26° тепла. 10 квітня, мінлива хмарність. Уночі 9 – 14° тепла, вдень 19 – 24°. 11 квітня, без опадів. Уночі 7 – 12° тепла, вдень 15 – 20°. 12 – 13 квітня, хмарність. Уночі 5 – 10° тепла, вдень 15 – 20°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!