Політична реклама

Львів'ян закликають безкоштовно пройти тест на ВІЛ

2085 0
До 15 грудня на Львiвщинi триватиме акцiя з виявлення ВIЛ-iнфекцiї "Дiзнайся бiльше про ВIЛ. Зроби тест в кабiнетi "Довiра".

"Цьогорiч маємо рiст захворюваностi на ВIЛ - на 16,7 вiдсотка", - розповідає Мар'яна Служинська, головний лiкар Львiвського обласного центру з профiлактики та боротьби зi СНIДом, координатора акцiї.

Зараз на облiку в медичних закладах областi перебуває 2456 ВIЛ-позитивних пацiєнти, серед них 260 - дiти.

«Якщо людина знає, що мала незахищенi статевi акти або вживала наркотики, i є в групi ризику ВIЛ/СНIДу, їй слiд обов'язково пройти обстеження», - радить лікар.

Обстеження нескладне i роблять його абсолютно безкоштовно та анонiмно пiд час мiсячника i поза тим. Найперше, чекають львів’ян в Обласному центрi з профiлактики та боротьби зi СНIДом, що на вул. Лисенка, 45. Тут результати аналiзiв роблять найшвидше - якщо тест негативний, то iнформацiя по ньому буде за 1-2 днi, якщо є якiсь пiдозри - до десяти днiв.

Зробити аналiз можна буде також у кабiнетах "Довiри" або кабiнетах iнфекцiйних захворювань у полiкiлнiках та центральних лiкарнях за мiсцем проживання.

Джерело: Експрес


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!