Львів’ян закликають завтра не використовувати автомобіль

2170 0
В рамках Європейського тижня мобільності, активісти у Львові звернулись до містян з проханням не використовувати завтра, 22 вересня, свій автомобіль як засіб добирання на роботу. Як альтернативу пропонується використовувати велосипед.
Фото: facebook.com, produced.in.ua, tcb.vn.ua, velotransport.info

Фото: facebook.com, produced.in.ua, tcb.vn.ua, velotransport.info

Читайте також: Від завтра буде обмежений рух на проспекті Червоної Калини. Схема

Акція відбуватиметься у всесвітній «День без автомобіля» і стане кульмінацією Європейського тижня мобільності, який зараз проходить і у Львові.

Читайте також: Сьогодні львів’яни їхали на роботу велосипедом. Фото

Своєю акцією активісти хочуть звернути увагу на те, що приватний автомобільний транспорт – це використання вичерпних природних ресурсів, забруднення повітря, виділення вуглекислого газу (який спричиняє глобальне потепління), використання значного простору для пересування і паркування, великі затрати на побудову і утримування інфраструктури, дороговизна утримування самого авто і шумове забруднення, також автомобіль, що рухається на швидкості є потенційною небезпекою для інших учасників дорожнього руху.

Читайте також: У Львові хочуть прибрати усі припарковані авто з центру міста

Натомість людям пропонують замислитись над кращими альтернативами. Замість поїздки на автомобілі, можна пройтись пішки, проїхатись велосипедом, або використати громадський транспорт.

Читайте також: 8 аргументів, які доводять унікальну користь від ходьби

З метою демонстрації велосипеда як зручного і доступного транспорту для міста 22 вересня о 19:00 год. організовується велопробіг «День без Авто». Місце збору: пам’ятник Івана Франка.

Читайте також: У Львові створили оновлену мапу велодоріжок. Фото

Маршрут велопробігу: вул. Університетська – вул. Словацького – вул. П. Дорошенка – вул. С. Бандери – вул. Вернадського – вул. Коперника – вул. Сахарова – вул. Княгині Ольги – вул. Володимира Великого – вул. Виговського – вул. Городоцька – вул. Сяйво – вул. Левандівська – вул. Т. Шевченка – вул. Винниця – вул. Тунельна – вул. Варшавська – пр. Чорновола – пр. Свободи (Оперний театр).

Читайте також: Як у Львові вперше відзначили День ПАРКУ(вання). Фото

Джерело: Європейський тиждень мобільності у Львові

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!