Київ

У Києві водій тролейбуса навмисно пошкодив велосипед пасажирки, яка перевозила його в розібраному виді

981 0
Коли викликали поліцію, правоохоронці теж не змогли зрозуміти, чому людина не може зайти в автобус з розібраним велосипедом.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

У Києві трапився черговий інцидент за участі водія тролейбуса та велосипедистки. Як розповідає дівчина з ніком Helen HK, така ситуація з нею трапилася увечері 20 червня, і це не вперше. 
 
«Водій автобуса №9 не зупинився на вимогу на зупинці по вул. Дегтярівська, ми його наздогнали приблизно від Поліграфкомбінату до мосту, блимаючи переднім ліхтариком в дощ по ямах і рікам води. Далі ремонт мосту, усе в аварійному стані, ми переїжджали колії, які були під водою, вимагали впустити в салон і звичайно згодні були розібрати велосипед в пустому автобусі (5-7 пасажирів), але тільки впустіть.
 
На слова «ви не маєте права себе так поводити» водій автобуса сміявся, тиснув на газ і хотів продовжити рух, після цього не хотів чекати, поки я зніму колесо, намагався відштовхнути автобусом мій велосипед, не відкривав ближні двері та сказав йти в кінець автобуса. Я побігла до дверей, почала заходити, але водій, не дочекавшись почав закривати двері та бити дверима мене і велосипед, набираючи швидкість з відкритими дверима. Я заскочила в салон, втримавшись однією рукою, на вимогу закрити двері – не закривав та набирав швидкість».
 
Дівчина розповіла, що була в шоковому стані, адже могла випасти з автобуса, також каже, що водій створював аварійну ситуацію. Пізніше дівчина увімкнула запис відео та підійшла до водія з проханням зачинити двері, які були під час руху відкритими.
 
Коли викликали поліцію, правоохоронці теж не могли зрозуміти, чому людина не може зайти в автобус з розібраним велосипедом.
 
«Водій автобуса сміявся і діяв навмисно... Тут питання, що водій публічно знущався з нас, публічно завдав шкоди. Де публічне вибачення від водія? Де публічні інструкції як діяти велосипедистам? Чому містяни не знають як їм діяти в таких ситуаціях? Коли буде працювати гаряча лінія? Де відповідь публічна?», – обурюється дівчина.
 

Пізніше вона повідомила, що до неї подзвонили з «Київпастрансу», але так і не змогли пояснити дій водія та додали, що поки можуть його лише оштрафувати.  

Така ситуація вже не перша для дівчини, за її словами, цей водій так само поводив себе і пару років назад, коли вона везла велосипед на техобслуговування: «тоді були синці на руках і побита рама, він тоді бив так само дверима і виходив вручну витягав велосипеди з автобуса, люди його штовхали та кричали на його дії, ми відбились і поїхали до веломайстерні в районі метро «Лукʼянівська».
 
Нагадаємо, велосипед можна перевозити у складеному / розібраному вигляді. Водночас у правилах, затверджених 2019 року, досі чітко не прописано, що таке розібраний вигляд.
 
Додамо, нещодавно такий випадок стався у тролейбусі №37: водійка та пасажири цькували 13-річного хлопця, який перевозив велосипед, щоправда, тоді хлопець все ж порушував правила перевезення.
Ігор Ющенко
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!