Львів’ян кличуть почитати Живу Книгу

2239 0
29 листопада у Львові проведуть незвичні читання під назвою «Жива Бібліотека». В ролі живих книг виступлять п’ятеро успішних мешканців міста, які належать до вразливих соціальних груп.
фото: uamodna

фото: uamodna

Протягом кількох годин львів’яни зможуть почитати так звану Живу Книгу.

Кожен із п’яти спікерів має свою історію успіху, щоправда шлях до неї був значно важчим, ніж у ровесників. Для одного із учасників такою обставиною стала сліпота, для іншого - сирітське дорослішання в інтернаті. Живі Книги розкажуть як це жити і досягати успіху, коли ти ВІЛ інфікований або в тебе від народження ДЦП, чи ти належиш до нацменшини і відірваний від своєї малої Батьківщини.

Захід відбуватиметься в форматі спілкування людини-книги з читачами (в малих групах). Читач зможе у будь-який момент зупинити «книгу» і поставити їй запитання. Завдяки такій взаємодії, обидві сторони можуть порівняти свої уявлення про певну соціальну групу з реальністю, переконатися на власному досвіді, що є правдивим, а як результат – дізнатися щось нове, змінити своє ставлення і сприйняття.

Мета заходу: ламати стереотипи людей, які належать до вразливих соціальних груп, підвищувати обізнаність суспільства про ці групи і їхні проблеми, надихати.

Читання відбудуться 29 листопада о 15:00, в Сенсотеці (бібліотека №18, Стрийський парк, вул.Уласа Самчука,22).

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!