Дітям у садочках перед сном читатимуть україномовну літературу

1851 1
А із шкільної програми можуть вилучити нецікаві твори.
фото: lutsk.rayon.in.ua

фото: lutsk.rayon.in.ua

У дитячих садочках хочуть запровадити 15-хвилинне читання дітям українськомовної літератури перед сном. Про це повідомила заступниця міністра культури Ірина Подоляк, передає Укрінформ.

Читайте також: В уряді планують підвищити зарплати вихователів дитсадків

«Ми зараз плануємо підписати меморандум з Міністерством освіти і науки. Цей меморандум буде складатися з двох скромних невеликих позицій. Перша позиція, ми хочемо спільно з МОН запровадити у дитячих садках 15- хвилинне читання дітям україномовної літератури чи казок перед сном. Ми вважаємо, це дуже гарним проєктом. Український інститут книги є нашим партнером у цьому проєкті. І ми маємо розуміння, що звичка до читання така хороша і гуманна. І такий проєкт буде дуже добре сприйнятий і батьками, і дітьми», – каже Ірина Подоляк.

Також структури планують спільно провести дослідження щодо цікавості подачі літератури, зокрема літератури в середніх школах.

Читайте також: У школах вчитимуть медіаграмотності

За словами Ірини Подоляк, потрібно дослідити, який перелік, яка автура є в дитячій шкільній програмі, і як про цю автуру, про ці тексти вчителі говорять з дітьми. Подоляк додала, що таке дослідження планується провести разом з залученням фахівців з різних галузей, педагогів.


Читайте також:
20 Лютого, 2020 11:38
правда Згадався художній фільм, за часів совітів-"Большая перемена" , де супер-мега артист Є.Лєонов у своїй, тоді ролі, запам"ятовував на "подкорку" під час засинання начитку навчального матеріалу від своєї доньки. І на другий день, коли його викликали на уроці "до дошки"--видав і озвучив "начитане". Було дуже весело. Подивіться цей повчальний уривок. Застерігаю любителів всяких таких екпериментів дуже відповідально і акуратно застосовувати різноманітні методики. Потім--не відрихтуєте.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!