Львів'ян запрошують у депо - дізнатись історію трамваїв. Повна програма

2223 0
У Львові вп’яте стартував Європейський тиждень мобільності. Тема цьогорічних заходів – «Наші вулиці – наш вибір». Вона зосереджена на впливі транспорту на міське життя і на тому, яким чином можна відновити рівновагу між простором, який займають автомобілі, і простором, що належить велосипедистам та пішоходам, та як створити пріоритет для громадського транспорту.
Фото: galnet.org

Фото: galnet.org

Серед подій, що відбудуться у межах Тижня, – фотовиставки, лекції у школах міста на тему сталої мобільності, уроки з безпеки руху, дні відкритих дверей у трамвайному депо, кавова веломиля, велоквести, нічні катання, флешмоби, забави та інше.

За словами координатора Європейського тижня мобільності Дем’яна Данилюка, у ХХ столітті європейські міста планували так, щоб було якнайзручніше пересуватися ними автомобілями, а не іншими видами транспорту.

«Відтак, через надлишок приватних авто, міста опинились у заторах, стали брудними й шумними, жити в них неприємно і шкідливо для здоров’я. Лише в останнє десятиліття вдалося змінити ситуацію, але в багатьох країнах Європи кількість власників авто продовжує збільшуватись», – зазначив Д.Данилюк.

Програма Європейського тижня мобільності у Львові 2014

Вівторок 16.09

11.00 Відкриття фотовиставки “Велосипед – наш вибір” Антикафе CoMMuna, пл. Галицька, 1, 2-й поверх.

16-30.09

Лекції на тему сталої мобільності у школах міста для старших класів. Та уроки з безпеки руху для молодших класів від “Львів – безпечне місто”

20-21.09

11.00-21.00 “Відкриті двері” в Депо перехрестя вул. Сахарова і Героїв Майдану Протягом двох днів в головному ангарі депо можна переглянути відео і фотографії про львівські трамваї, крайову виставку 1894 року, в рамках якої, рівно 120 років тому, і закурсував львівськими вулицями перший електричний трамвай. На прикладі трьох вагонів стареньких львівських трамваїв різних років можна дізнатись історію львівського трамваю, найстарший з яких є дерев’яним, був сконструйований ще 1909 року.

Субота 20.09

11.00 Кавова Веломиля Збір: пл. Музейна,1, попередня реєстрація

14.00 Велоквест “Плоскі будинки Львова” від CoMMuna. В межах Днів європейської спадщини

23.00 Нічне катання на велосипеді по Львову Збір: пр. Свободи

Неділя 21.09

11.00 Флеш-моб “Простір для 50 людей. Автомобіль, велосипед, автобус” пр. Свободи.

13.00 “Дитячі велозабави” Змагання та навчання їзди для дітей та молоді від ГО “Колесо вітрів” Парк ім. Івана Франка.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!