Політична реклама

Львів`янам нагадали, де можна викинути відпрацьовані батарейки

1368 1
Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації звертається до жителів Львівщини з проханням відповідально ставитись до поводження з відпрацьованими електронними відходами: в жодному разі не викидати їх зі звичайним побутовим сміттям.

Усі відпрацьовані електронні відходи потрапляють на полігони та сміттєзвалища, забруднюючи довкілля, повідомляє прес-служба департаменту.

Львів`яни можуть викидати відпрацьовані батарейки у спеціальні безпечні контейнери для збору, які знаходяться  в торгових точках компанії МТС.

Варто памʼятати, що найбільш поширеними токсичними компонентами електронних відходів є важкі метали (свинець, ртуть, кадмій, шестивалентний хром), антипірени, полівінілхлорид, який при спалюванні може утворювати діоксини, які мають потужну мутагенну дію.

Особливу частину електронних відходів, які відносяться до твердих побутових відходів, складають відпрацьовані малі побутові хімічні джерела струму, батарейки. Ці джерела струму наповнені небезпечними хімікатами.


Читайте також:
12 Грудня, 2013 15:24
Ната Ви перевіряєте текст????
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!