Політична реклама

Львів'янам радять берегтися від перетягів у транспорті та приміщеннях

2044 0
Щоб уберегтися від можливої шкоди від перетягів у транспорті та приміщеннях, потрібно регулярно і поступово загартовуватися, вдягатися відповідно, носити одяг з натуральних тканин, щоб не було парникового ефекту.

Про це лікар-невропатолог вищої категорії Оксана Гурська, - інформує Zik.

Загалом, за словами Гурської, потрібно намагатися уникати протягів у приміщеннях та в транспорті. Найчастіше від перетягів страждають люди, в яких підвищене потовиділення, а також ті, хто хворіє на остеохондроз. Протяг може спровокувати ураження нервової системи, такі хвороби, як неврити, невропатії, невралгії, а також радикулоневрити, запалення лицьового нерва, коли перекошується обличчя.

Якщо виникли симптоми, не потрібно затягувати, займатися самолікуванням, а звертатися до лікарів, – повідомила Гурська.

Вона зазначила, що особливо обережно потрібно ставитися до перетягів уночі, коли людина спить, а вікна відчинені, працює неврегульований кондиціонер.

Тривалий подув повітря під певним кутом може спричинити запалення чи подразнення нерва, рефлекторний синдром, коли защемляє м’язи шиї. Від перетягу уражаються нерви, м’язи, навіть цілі сплетення, сукупність нервів.

Чим менше уражені нерви, тим воно легше лікується, швидше минає. Більш масивні ураження треба лікувати, звертатися до лікаря. Також потрібно слідкувати, чи немає ніяких висипань від перетягу, слідкувати за гігієною, – додала невропатолог.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!