Політична реклама

Львів’янам, які перетинають кордон з Угорщиною, радять брати з собою купальник

1769 0
В українців, які мають шенгенські візи, видані у консульських установах Республіки Польща, часто виникають проблеми при перетині кордону з Угорщиною.

Нещодавно такий випадок трапився з журналісткою телеканалу 1+1 Наталією Золотовою, інформує Mukachevo.netПри в'їзді в Угорщину, окрім візи, прикордонники вимагають додаткові підтвердження мети поїздки.

Консул Андрій Соліпський (Szalipszki Endre) у коментарі інтернет-виданню надав  певні рекомендації туристам, які перетинають угорський кордон. Він зазаначив, що, окрім документів, людина повинна довести ціль своєї поїздки.

Так, це може бути квиток на концерт, квиток на літак, запрошення, бронь в готелі, тощо. Якщо ж це поїздка на 1 день, то достатньо буде показати гроші, якщо ціль – шопінг, або ж купальники, якщо людина їде на відпочинок.

Згідно з Шенгенською угодою, шенгенська віза дає право на перебування у 26 країнах ЄС. тому головне, за словами консула – пояснити ціль поїздки, щоб в прикордонників не виникало жодних зайвих сумнівів.

Якщо людина з шенгенською візою вже перетинала кордон у країні, яка її видала, то надалі з цим документом можна перетинати будь-який інший кордон Європейського союзу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!