Ракети цієї ночі знову летіли в напрямку Стрия та які зміни чекають на львів’ян у квітні. Підсумки доби

6531 0
Нині 31 березня та 767 доба героїчного протистояння агресії рф.
Умовне фото

Умовне фото

Акцент дня: Які зміни очікують на львів’ян у квітні. Пояснення. Зокрема, відбудеться перехід на літній час, підвищення мінімальної зарплати та пенсій, змінюються правила ввезення гуманітарної допомоги, виплати для переселенців та для осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

На цю ж тему: Пенсії і доплати. Що зміниться з 1 квітня. Їх перерахують для українців, які старше 65 років і мають повний стаж.

Ситуація на фронті: Цієї ночі на Львівщині була оголошена повітряна тривога. Сигнал небезпеки пролунав о 05:05, відбій – о 06:27.

Як повідомляв голова Львівської ОВА Максим Козицький, ворог здійснив пуски ракет, зокрема з Волині вони направлялися на Львів. Мешканці міста чули звук прольоту ракети.

Згодом стало відомо, що ракети летять в сторону Стрия, працювали сили ППО.  Моніторингові канали повідомляли про вибухи на Стрийшині.

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 85 бойових зіткнень, найбільше на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, відповідно 36 та 24. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 12 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 4 по його зенітно-ракетних комплексах. Уражено 4 радіолокаційні станції, пункт управління, 4 засоби протиповітряної оборони та 1 ворожий артилерійський засіб.

Читайте також: Щомісяця росія набирає 30 тисяч нових солдатів для війни проти України – Британська розвідка. Це дозволяє їй покривати втрати та продовжувати війну.

Та: Які підприємства можуть бронювати працівників на Львівщині. Головна причина відмови – невідповідність критеріїв і неналежно подані документи.

А також: Які спеціалісти потрібні силам оборони на фронті. Перелік вакансій.

Ключові події:

1. Зеленський звільнив Шефіра та декількох своїх радників. Шефір є давнім другом Зеленського та його бізнес-партнером.

Читайте також: Данілов стане послом у Молдові – Зеленський. «Для нас Молдова є надзвичайно вагомою – і з погляду безпекових викликів у регіоні, і з погляду нашої двосторонньої взаємодії», – зазначив глава держави;

2. На систему електронного квитка у Львові здійснили хакерську атаку. Спеціалісти з безпеки та інженери працюють над вирішення проблеми.

Читайте також: В Україні зросте вартість оформлення закордонного паспорта. За термінове оформлення доведеться заплатити 1598 грн.

Та: Українці зможуть одружуватися по відеозв’язку в «Дії». Уряд підтримав постанову. Це особливо актуально для військових та пар, які через війну перебувають на відстані;

3. На Львівщині запрацює новий автомобільний пункт пропуску. «Нижанковичі – Мальховичі» планують повноцінно запустити уже у червні.

Читайте також: Залізничний маршрут між Україною та Словаччиною запустять цьогоріч. Відповідну пропозицію схвалив уряд Словацької Республіки.

Та: Одну із вулиць у центрі Львова перекриють для проїзду на три тижні. З 1 до 22 квітня триватиме ремонт вул. Шота Руставелі, на ділянці від вул. Волоська до вул. Архипенка – верхня, непарна сторона, по якій курсує лише приватний транспорт;

4. У Львові звільнили релігійні та соціальні організації від орендної плати за землю. Перелік. Йдеться про ті з них, які надають освітні послуги і соціальну допомогу з реабілітації.

Читайте також: У Львові планують відреставрувати палац 19 століття. На перший етап протиаварійних робіт планують витратити 5 млн 78 тис. грн.

Та: У Львові продовжать відновлювати двері й вікна в межах програми співфінансування. Її затвердили до 2029 року;

5. Львівський ботанічний сад відкриває сезон для відвідувачів. Вхідний квиток коштує 100 грн, пільговий – 70 грн.

Читайте також: Стало відомо, під яким номером Україна виступить на Євробаченні-2024. Alyona alyona та Jerry Heil змагатимуться за перемогу у першому півфіналі під номером п’ять.

Та: У Львові знову зафіксували температурний рекорд. Повітря прогрілося до +23,5. Попереднє рекордне значення спостерігали у 1968 році – 21,7.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!