Політична реклама

Львів'яни пропонують брати гроші за паркування на дорогах

2508 0
Паркування автомобілів на дорогах у місті варто дозволити і зробити платним. «Я дотримуюсь думки, що центр міста має бути незручним для паркування, в людини не має виникати бажання туди заїжджати. Але зусилля мють бути скеровані на те, що якщо є куди заїхати та припаркуватись, то треба робити це паркування платним», – вважає засновник руху «Бидлопаркінг Львів» Назар Шимоне-Давида.

З його слів, в західних країнах світу, де є меленькі міста, наприклад, в Швейцарії, існує практика паркування на тротуарах.

«Чому це вигідно? В першу чергу, це вигідно місту, бо вони збирає оплату за паркування. Чому у нас цього не використовують – це вже питання інше», – сказав Назар Шимоне-Давида в ефірі tvoemisto.tv.

Зокрема, платне паркування можна організувати на проспекті Свободи та на вулиці Дудаєва.

«На проспекті Свободи три смуги руху і четверта – всіма переважно використовується для паркування. Ще, здається, ніколи не було, щоб вона була вільна і по ній їздили.... Також вулиця Дудаєва: по праву сторону там завжди все запарковано попри знаки, тому автомобілі там рухаються  тільки однією смугою з двох», – сказав Назар Шимоне-Давида.

Він додав: «Є спірний момент в правилах дорожнього руху щодо паркування на тротуарі. Якщо припаркуватися так, щоб нікому не заважати – максимально близько до краю тротуару, не заїжджаючи ні на велодоріжку, ні на пішохідний перехід, ні на 2 метри, які залишаються для пішоходів, я вважаю, що це не є порушенням».

Водночас активіст руху «Дайте пройти» Мирослав Голяк зауважив, що на проспекті Свободи планується облаштування виділеної смуги для громадського транспорту.

«На Соборній є заборона зупинки і стоянки, але всі там паркуються. І це ніяк не впливає на пропускну здатність дороги. Є місця, де це можна змінювати (заборону паркувати авто, – ред.), і тут обов’язково вводити платне паркування. Але за законом у нас поки це неможливо», – сказав Мирослав Голяк.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!