Львів’яни відзначають день святого Юрія – покровителя міста

1607 0
Tvoemisto.tv транслюватиме Святу Літургію із Архикатедрального собору святого Юра УГКЦ.
фото: kapelanstvo.com.ua, www.chasipodii.net, dyvensvit.org

фото: kapelanstvo.com.ua, www.chasipodii.net, dyvensvit.org

Сьогодні, 6 травня, християни східного обряду відзначають День святого Юрія. Для львів'ян це особливий святий, адже він є покровителем Львова.

Читайте також: День святого Юрія. П'ять фактів про покровителя Львова

Храмовий празник сьогодні відзначає Архикатедральний собор святого Юра.

>Tvoemisto.tv запрошує спільно молитися онлайн. О 10.00 год. медіа-хаб «Твоє місто» транслюватиме Архиєрейську літургію з нагоди свята на своїй фейсбук-сторінці та Ютуб-каналі. Святкову Літургії проведуть під проводом митрополита Ігоря.

Довідково

Святий Юрій (Юрій-Змієборець) – святий, мученик і воїн, який жив на межі ІІІ-IV століть. Походив із християнської сім’ї. Після смерті матері отримав багатий спадок, який роздав бідним. У період переслідування християн імператором Юрій не зрікся своєї віри, за що помер мученицькою смертю.

Святий Юрій вшановується як переможець зла. В іконографії часто зображується як вершник, що вражає списом дракона (останній символізує ідолопоклонство). Святий є однією з найвідоміших постатей в християнському світі та сакральному мистецтві.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!