Марія Музичук та Хоу Іфань розпочали 9 партію: першим ходив Юрій Винничук. Фото

2137 0
Чемпіонат світу з шахів серед жінок у Львові триває. Почесне право зробити перший хід у сьогоднішній, уже дев’ятій, партії отримали відомий український письменник Юрій Винничук та його син Олесь, який також захоплюється шахами.
Фото: прес-служба ЛМР

Фото: прес-служба ЛМР

Письменник здійснив сьогодні перший хід білими фігурами за китаянку Хоу Іфань. Натомість, його син Олесь, який також любить грати в шахи, походив чорними за українку Марію Музичук. «Я трохи хвилювався, але все ж дуже радий, що зумів зробити перший хід. Я дуже вболіваю за Україну і сподіваюсь, що вона переможе», – поділився він.

Читайте також: Завтра у Львові понад 300 осіб одночасно зіграють у шахи. Де подивитися?

Нагадаємо, що впродовж шахового періоду шанс виконати почесний перший хід у партії мали також Андрій Садовий, 6-річна Калина Фурманова, Ярослав Грибальський, Валерій Сушкевич, Ігор Юхновський, одинадцятикласник Андрій Рабець, Святослав Вакарчук разом із Іваном Вакарчуком, Ігор Худоб’як, Володимир Костевич, Назар Палідович, Мірча Луческу, ректори Юрій Бобало та Володимир Мельник, «піккардійці» Андрій Капраль, Роман Турянин та Ярослав Нудик.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!