Львівський гросмейтер здобув «срібло» на Чемпіонаті Європи зі швидких шахів

544 0
Турнір відбувся у Загребі, що у Хорватії.
Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

Львівський гросместер міжнародного класу Василь Іванчук посів друге місце на Чемпіонаті Європи у Загребі, що у Хорватії. Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА. 

«18 березня Василю Іванчуку, найвидатнішому українському шахісту сучасності, виповнюється 55 років і він вкотре змусив говорити про себе увесь шаховий світ. Василь Михайлович без перебільшення шаховий геній. Навіть серед чемпіонів світу таких мало. І, не дивлячись на відсутність вищого титулу, мало хто ставить під сумнів його унікальність: чемпіон Європи, чотириразовий переможець шахових Олімпіад, триразовий переможець супертурнірів, чемпіон світу зі швидких шахів та бліцу», –  розповів керівник управління молоді та спорту ЛОВА Роман Хім’як.

Зазначимо, що Іванчук фінішував з результатом в 11 очок, що на пів бала нижче, ніж у чеського чемпіона Європи Девіда Навари. 

Читайте також: Шахістка зі Львівщини виборола бронзову медаль Кубка світу

Довідка:

Василь Іванчук – український шахіст, міжнародний гросмейстер. Він народився 18 березня 1969 року у Копичинцях, що на Тернопільщині. 

За життя здобув такі перемоги: 

  • Віце-чемпіон світу за версією ФІДЕ 2002 року (у фіналі поступився українцеві Руслану Пономарьову). 

  • Чемпіон Європи 2004 року. 

  • Чемпіон світу з бліцу 2007 року. 

  • Чемпіон світу зі швидких шахів 2016 року.

  • Триразовий переможець супертурніру в Лінаресі. 

  • Чотириразовий переможець шахових олімпіад: 1988 і 1990 років у складі збірної СРСР, 2004 і 2010 років — збірної України.

Один із найсильніших українських шахістів усіх часів, у 1990 – 2000 роках входив у десятку найкращих шахістів планети. 

Нагадаємо, що учасники команди Львівської академічної гімназії стали срібними призерами на чемпіонаті світу з шахів серед шкіл у Казахстані. 

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!