Міносвіти схвалило зміни до навчальних програм старшої школи

3079 0
8 вересня Колегія Міністерства освіти і науки України схвалила 25 програм для 9 класу, а також 9 для програм 10-11 класів.
фото: hroniky.com, life.pravda.com.ua

фото: hroniky.com, life.pravda.com.ua

Найбільших змін зазнали програми з історії та географії. Про повідомляє прес-служба МОН.

«Фактично програми переглянуті з україно-центричної точки зору. Події, що вивчаються в курсі історії України, повинні узгоджуватися з Європейською історією та історією сусідніх країн», — зауважив директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Юрій Кононенко.

Суттєвих змін зазнала програма з географії. Тепер у 9-ому класі вивчається соціальна та економічна географія. За ініціативою робочої групи Україна розглядається в контексті світової економіки, з точки зору нових реалій української економіки, промисловості.

Також Колегія МОН схвалила доопрацьовані 9 програм для 10 - 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Зміни до цих навчальних програм в основному стосуються української мови в школах з викладанням мовами національних меншин. Тут ущільнили або вилучили розділи, теми, що втратили актуальність і не мають практичного застосування в усному й писемному мовленні школярів або вивчалися раніше й не потребують дублювання на цьому етапі.

Усі оновлені програми розміщені на офіційному веб-сайті МОН України разом з порівняльними таблицями.

Водночас, Лілія Гриневич зауважила, що знаннєво-репродуктивний підхід, що панує сьогодні в школі, не відповідає потребам сучасної дитини. Саме тому Міністерством освіти і науки України розроблені новий закон «Про освіту», Концепція нової української школи, яка узгоджена з Національною академією педагогічних наук України. Після прийняття нового закону будуть переглянуті освітні стандарти та змінені навчальні програми.

Нагадаємо, раніше МОН внесло зміни у програми початкової школи.

Опублікувала Ганна Беловольченко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!