Потрібно починати підготовку до нового навчального року, зокрема в офлайн-форматі, – Лілія Гриневич

936 0
За словами ексміністерки освіти, майбутнє за змішаним навчанням, хоча справжня освіта – та, яка формується через стосунки між людьми.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Війна в Україні ще не закінчилася, однак потрібно готуватися до нового навчального року, зокрема в офлайн-форматі. Для цього в українських школах мають створити безпечні умови – збудувати чи облаштувати укриття. Про це у матеріалі Tvoemisto.tv повідомила ексміністерка освіти і науки України, проректорка Київського університету ім. Бориса Грінченка Лілія Гриневич.

«Для початку варто оцінити, якою є мережа навчальних закладів, щоб охопити всіх дітей освітою. Далі, зважаючи на те, що є прогалини у навчанні, наслідки тривалої дистанційної освіти, треба зрозуміти, як і де можна організувати саме очне навчання. І ось тут важливим є питання безпеки, тому держава, органи місцевого самоврядування відразу після завершення цього навчального року повинні почати підготовку до нового навчального року, будівництва або облаштування укриттів», – каже вона.

Читайте також: Три виші Львова потрапили у топ-10 «найцитованіших» університетів України

Водночас, за її словами, дистанційна освіта, можливість навчатися онлайн у будь-якому випадку будуть частиною освітнього процесу. Навіть коли повернемося до нормального життя, то завдяки системі онлайн можна зробити цифровий навчальний контент доступним в кожній школі України.

«Але дистанційна освіта не може бути єдиною формою освіти, бо втрачається багато важливих функцій – насамперед, індивідуальний зворотний зв’язок, спілкування, соціалізація, командна робота, формування соціальних стосунків, виховання, співпереживання. Отже, майбутнє за змішаним навчанням, хоча справжня освіта – це освіта, яка формується через стосунки між людьми», – додає Лілія Гриневич.

Нагадаємо, що повне інтерв'ю про те, як війна вплинула на якість освіти школярів, чому так важливо з нового навчального року навчатися не дистанційно, а офлайн та коли можемо побачити оновлену концепцію новітньої історії в підручниках, читайте за посиланням.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!