Українцям пояснили зміни до правил дорожнього руху. Інфографіка

6365 0
В листопаді минулого року Кабмін погодив посилення покарання за порушення ПДР.
фото: market.korupciya.com

фото: market.korupciya.com

В 2018 році набули чинності певні зміни в правилах дорожнього руху. Зміни в ПДР торкнулися обмеження швидкості руху в населених пунктах до 50 км/г, видачі посвідчення водія, розміру штрафів, посилення відповідальності за керування транспортом у нетверезому стані. Про це йдеться в повідомленні департаменту комунікації МВС України.

Починаючи з цього року, перше посвідчення водія у сервісних центрах МВС видаватиметься на два роки з правом обміну на постійне у разі, якщо протягом двох років з дня його видачі водієм не було вчинено три і більше порушень на дорозі. Якщо ж таких порушень було не більше двох, або взагалі не було — громадянин обмінює тимчасове посвідчення на постійне.​ 

Читайте також: Коли запрацює система відео- та фотофіксації перевищення швидкості 

Згідно з повідомленням, обмеження швидкості руху в населених пунктах до 50 км/г почало діяти з 1 січня 2018 року. Окрім того, водіям посилять відповідальність за керування в нетверезому стані. 

Нагадаємо, у відомстві зазначають, що зміна розміру штрафів поки що неможлива без внесення відповідних коректив до законодавства і нова система штрафів ще не почала діяти. Проте МВС вказує, що планує збільшити деякі штрафи в декілька десятків разів. Так, штраф за керування автомобілем без прав керування може скасти 10200 грн порівняно із 510 грн сьогодні, штраф за залишення місця ДТП може збільшитись з 255 грн до 3400 грн.

Читайте також: В Україні інформацію про власників авто можна буде відстежити онлайн 

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!