На кордоні з Польщею з наступного тижня запрацює електронна черга

1174 0
Електронна черга запрацює тільки для водіїв вантажного транспорту.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

З понеділка, 12 грудня, на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» запрацює електронна черга перетину кордону.

Джерело: заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм у Facebook

Він наголосив, що сервіс буде безкоштовним та працюватиме у відкритому режимі. Водії зможуть реєструватись, записуватись в електронну чергу та отримувати інформацію про орієнтовний час перетину кордону без прив’язки до сервісних зон. Стежити за проходженням черги можна буде у відкритому режимі на сайті системи.

Читайте також: У пунктах пропуску на Львівщині облаштують пункти для відстою та створять е-чергу на кордоні

Він додав, що головною причиною черг на кордоні залишається мала пропускна здатність інфраструктури пунктів пропуску, які не були готові до значного потоку транспорту після блокування українських морських портів росією. Натомість єЧерга дозволить упорядковувати цю чергу.

Як уточнив у коментарі Tvoemisto.tv заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко, електронна черга запрацює тільки для водіїв вантажного транспорту. 

Нагадаємо, що ще у 2020 році планували скасувати «живу чергу», зокрема у пункті пропуску «Краковець» і натомість запустити електронну. Цей проєкт мав стати першим пілотним в Україні. Детальніше, що це змінить, читайте в матеріалі Tvoemisto.tv.

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!