На Київщині дві релігійні громади перейшли до ПЦУ

913 0
Минулого тижня дві громади на Київщині змінили релігійне підпорядкування.
Фото: ПЦУ

Фото: ПЦУ

18 березня відбулися збори релігійної громади храму Архістратига Михаїла у с. Росішки Тетіївської міської громади Білоцерківського району Київської області. За рішенням зборів, було ухвалено про зміну юрисдикцію та перехід з УПЦ МП до ПЦУ.

Днями, ще одна громада на Київщині залишила УПЦ МП.

25 березня відбулася перша Літургія у лоні ПЦУ у с. Блиставиця Бучанської громади на Київщині. Рішення перейти до Православної Церкви України прийняли самі парафіяни, – повідомляють у Бучанській міській раді.

«Громада нашого села Блиставиця, яке постраждало від окупантів уже 24 лютого, давно хотіла мати саме українську церкву. Тому сьогоднішнє рішення – це виконання волі більшості мешканців, що проявили стійкість та чинили спротив рік тому, під час приходу ворога», – коментує староста села Світлана Микиша.

Щоб передача церкви пройшла спокійно, залучили бійців тероборони громади та поліцію. Тож ексцесів під час переходу храму не було.

Зазначимо, загострення війни в Україні спровокувала нову хвилю масових переходів релігійних громад з Української Православної Церкви Московського Патріархату (УПЦ МП) під юрисдикцію Православної Церкви України (ПЦУ).

Нагадаємо, на Київщині станом на 13 березня, з УПЦ МП до ПЦУ перейшло більш як 130 релігійних громад.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!