На Львівщині 2021 рік проголосили роком Євгена Коновальця та Маркіяна Шашкевича

1553 0
Цього року відзначатимемо 210-ту річницю від Дня народження Маркіяна Шашкевича та 130-років з дня народження Євгена Коновальця.
фото: loda.gov.ua

фото: loda.gov.ua

2021 рік на Львівщині оголосили Роком Маркіяна Шашкевича та Євгена Коновальця, повідомляє ЛОР.

Як відомо, цього року на Львівщині відзначатимуть 210-ту річницю від Дня народження Маркіяна Шашкевича та 130-років з дня народження Євгена Коновальця.

Читайте також: Від Франка до Ступки. Хто з відомих львів’ян цього року відзначає ювілей

Наразі Львівська ОДА має напрацювати план заходів із відзначення цих свят, а пропозицію про відзначення цих пам'ятних дат попередньо підтримали члени комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції облради.

Довідково

Маркіян Шашкевич – український письменник, поет, зачинатель нової української літератури в Галичині, священник УГКЦ, релігійний та культурно-громадський діяч. Народився 6 листопада 1811 р. у с. Підлісся тодішнього Золочівського повіту, що на Львівщині. Очолив «Руську трійцю», ініціатор видання альманаху «Русалка Дністровая» (1837 р.).

Євген Коновалець – полковник Армії УНР, командир Січових Стрільців, член Стрілецької Ради, комендант УВО, голова Проводу українських націоналістів, перший голова ОУН, один з ідеологів українського націоналізму.

Нагадаємо, 2020 рік на Львівщині був Роком митрополита Андрея Шептицького, Роком Андрія Мельника, Роком Івана, Галини та Юрія Лип, Роком Василя Вишиваного.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!