Львівським гірникам виділили гроші на погашення заборгованості по зарплатах

1467 1
У цілому вдалося виплатити приблизно 135 млн грн, що зменшило заборгованість із зарплати перед працівниками ДП «Львіввугілля» за 2019 рік.

Із 22 січня на рахунки ДП «Львіввугілля» почали надходити кошти за відвантажене раніше вугілля, які скерували на погашення виплати лікарняних та інших компенсаційних виплат з серпня по жовтень та часткову оплату праці за листопад 2019 року. Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

5 лютого уряд виділив ще 163 млн грн шахтарям, зокрема й ДП «Львіввугілля».У ЛОДА кажуть, що до початку лютого львівським шахтарям виплатили приблизно 135 млн грн.

Читайте також: Посадовці «Львіввугілля» розтратили 7 мільйонів гривень

Нагадаємо, представники чотирьох шахт ДП «Львіввугілля» оголосили голодування 22 січня у приміщенні Львівської ОДА через затримки зарплати. Голодування на знак протесту оголосили керівниця шахти «Лісова» у Червонограді Мирослава Кафтан та голови шахт «Межирічанська», «Степова» та «Червоноградська» Василь Лесняк, Василь Семканич та Валерій Бабій відповідно. Лідери профспілок вимагали, щоб виконувач обов’язків голови Львівської ОДА доповів президенту про критичну заборгованість та кризу галузі. 

Додамо, що торік шахтарі Львівщини неодноразово оголошували безстрокові страйки через кількамісячну затримку зарплати та навіть перекривали міжнародні траси. У листопаді з державного бюджету виділили 1 млрд грн на зарплати гірникам України, зокрема для ДП «Львіввугілля» – 225 млн.


Читайте також:
9 Лютого, 2020 15:07
666 ... ".. 22 січня ПОЧАЛИ надходити кошти за ВІДВАНТАЖЕНЕ РАНІШЕ вугілля .." ... зрозуміло , що там розрахунки НЕ "як в магазині" ... та хотілося б почути , наскільки часу і ким затримуються розрахунки за оте "РАНІШЕ ВІДВАНТАЖЕНЕ вугілля" ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!