На Львівщині розпочалась акція з профілактики раку у чоловіків

1974 0
Чоловіків закликають обстежитись в уролога та розповісти про необхідність регулярного обстеження друзям.
Фото: sunny7.ua, udoktora.net, diagnoz.net.ua

Фото: sunny7.ua, udoktora.net, diagnoz.net.ua

Сьогодні, 22 листопада, на Львівщині розпочалась акція «Дні профілактики онкозахворювань статевої сфери у чоловіків», що триватиме до 6 грудня. Про це повідомили в прес-службі департаменту охорони здоров’я ЛОДА.

«Ця акція проводиться щороку не тільки в Україні, а й в усьому світі. Вона спрямована на покращення поінформованості населення. Рак передміхурової залози – одна з найважливіших медичних проблем, займає друге місце серед причин смерті від злоякісних новоутворень у чоловіків і є найбільш поширеним захворюванням в Європі», – розповів тимчасовий виконувач обов’язків заступника директора департаменту охорони здоров’я Андрій Васько.

Читайте також: Профілактика раку: чому регулярний огляд у гінеколога може врятувати життя

Онкологи та урологи у цей місяць не голяться аби викликати запитання «чому», а у відповідь розповісти про потребу регулярних перевірок свого здоров’я.

«Це проблема досить серйозна, чоловікам після 50 років необхідно здати аналіз на PSA, аби перевірити своє здоров’я. За 15 років рівень захворювання зріс удвічі. Проведення подібних акцій є надзвичайно необхідним заходом, адже вчасна діагностика дозволяє виявити патологію на ранній стадії, а відтак – зберегти життя людини», – каже завідувач відділенням урології Львівського державного онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Юрій Дійчук.

Читайте також: Як зменшити ризики захворіти на рак. Поради МОЗ

Минулого року під час подібної акції лікарі обстежили 7610 пацієнтів та провели 2666 аналізів на простатспецифічний антиген і 3870 УЗД простати.

Відтак, чоловіків закликають звернутись до свого уролога у найближчій поліклініці, аби відкинути ризик захворіти на рак.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!