Від раку статевих органів в Україні щороку помирають близько 4 тисяч чоловіків. Як виявити на ранніх стадіях

2551 0
Ця хвороба на другому місці серед усіх інших захворювань у чоловіків.
Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Щороку від злоякісних новоутворень чоловічих статевих органів помирає в середньому чотири тисячі чоловіків. Такі дані Державної служби статистики в Україні.

У 2016 році вді раку померло 3 902 чоловіків, у 2017 – 3 947, у 2018 – 4 016, у 2019 – 4 229, у 2020 – 4 287 тисяч. 

Читайте також: Операції будуть безкоштовні. У Львові допомагатимуть жінкам із раком шийки матки

Завідувач урологічного відділення Львівського онкоцентру Юрій Дійчук каже, що ця хвороба займає друге місце серед усіх інших захворювань серед чоловіків. Вона є безсимптомною на початкових стадіях і найбільш вразливою до медикаментів. Однак є дієві засоби, які допоможуть виявити хворобу. 

Юрій Дійчук зазначає, щоб виявити рак простати на ранніх стадіях, необов‘язково звертатись до лікаря, достатньо здати один аналіз крові, щоб розпізнати цю хворобу.

За його словами, для цього потрібно здати тест, що називається PSA. Його можна зробити як в державній, так і в приватній лабораторії. За результатами даного тесту, пацієнт може звернутися до лікаря, який призначить потрібне йому лікування.

Додамо, що цього тижня у Львові стартують Дні профілактики онкологічних захворювань статевої сфери у чоловіків. Метою цього заходу є збільшення поінформованості населення щодо онкологічних захворювань, перш за все, простати, що є найпоширенішим захворюванням серед чоловіків.

Читайте також: На ранній стадії можна вилікувати 95% випадків раку молочної залози

Нагадаємо, що у Львові запустили новий проєкт для підтримки жінок із діагнозами раку шийки матки. Всі процедури та операції проводитимуть безкоштовно. Польська клініка «Szpital na Klinach» готова взяти 150 жінок з України, незалежно з якого регіону. Обрали саме рак ендометрію та шийки матки, тому що це найбільш поширений серед жінок вид раку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!