На Львівщині зафіксували ще один випадок менінгококової інфекції. Як вберегтися

2676 0
В області суттєво зросла кількість людей, які мали ту чи іншу форму менінгококової інфекції.
Фото умовне

Фото умовне

У Львівській області 20 березня зафіксували ще один випадок менінгококової інфекції – захворів 7-річний хлопчик. Загалом лише за січень та лютий 2023-го на Львівщині виявили уже 8 випадків цієї інфекції. Серед хворих – шестеро дітей.

Джерело: Львівський обласниц CDC

Середній показник захворюваності на менінгококову інфекцію у Львівській області вищий від середнього по Україні в 2,7 рази. Порівняно з 2021-м упродовж 2022 року кількість людей, які мали ту чи іншу форму менінгококової інфекції, в області зросла у 4 рази.

Читайте також: Можливе поширення всіх інфекцій. Епідеміологиня про хвороби під час війни

Додамо, що торік зафіксували 16 випадків, з них 13 серед дітей. У 2022 році четверо дітей померли від цієї інфекції.

Медики нагадують, що від менінгококової інфекції можна захиститися, зробивши щеплення.  Вакцинація рекомендована (тобто власним коштом), проте ефективна. Так, станом на 1 березня 2023 року на Львівщині вакцинували від менінгококової інфекції: однією дозою – 352 дітей (159 – до одного року), другою – 182 дітей (98 – до одного року).

Для довідки 

Менінгококова інфекція – одна з найнебезпечніших, і найчастіше хворіють діти до 4-х років, а також підлітки та молодь. Джерелом інфекції є хвора людина та навіть здоровий носій, який про це не знає. Летальність при менінгококовій інфекції у країнах Євросоюзу та Україні сягає 20%. Може перебігати у 3-х різних формах: від назофарингіту (ознак застуди) до запалення оболонок головного мозку (менінгіт) або менінгококцемія (коли менінгокок опиняється в крові).

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!