На Львівщині запрацює новий WiM комплекс для зважування вантажівок у русі

2415 0
Система захистить дороги від руйнування вантажівками.
Фото: ar.volyn.ua

Фото: ar.volyn.ua

У с. Гірне, що у Стрийському районі, встановили сучасний комплекс автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion («Зважування у русі») для захисту доріг від руйнування вантажівками. Зараз він працює в тестовому режимі, повідомляє ЛОДА.

Читайте також: За перевантажену вагу фур водіїв на Львівщині оштрафували на 70 тисяч євро

Зважування в русі» WіM – це розумна система, завдяки якій можна виявити чи перевантажений транспорт під час руху. Автоматично зчитується номерний знак, габаритні розміри, загальна маса, навантаження на кожну вісь. Таким чином фіксуються фури, які руйнують дороги.

Читайте також: Дорога за мільярд. Що відомо про автошлях між Жовквою та Кам'янка-Бузькою, який починають будувати

За словами Міністра інфраструктури Владислава Криклія, Укрінфрапроєкт облаштував 8 WiM на М-21, Н-01, Н-26, Р-15, Н-16, Н-09 та М-24. Триває їх калібрування. По одному WiM на трасі Київ-Чоп у Львівській області калібрування вже завершили. На 12 майданчиках Укрінфрапроекту триває монтаж. У підсумку до кінця року встановлять близько 50 комплексів «Зважування у русі».

Читайте також: У Львові планують побудувати середнє транспортне кільце. Для цього продовжать дві вулиці

Нагадаємо, зараз триває завершальний етап впровадження Weigh Control System, що забезпечуватиме автоматичний збір даних з WiM (зважування у русі), портів та стаціонарних комплексiв габаритно-вагового контролю, фотофіксацію відмови та розподіл надходжень від штрафів.

Стежити за актуальною інформацією про ГВК на основі даних з Weigh Control System можна на транспортному порталі електронних послуг, у розділі «Габаритно-ваговий контроль».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!