На перехресті Стрийської – Наукової укріплюють береги озера. Що буде з водоймою

5338 0
До озера обіцяють забезпечити постійний вільний доступ і під час будівництва.

На перехресті вулиць Стрийської – Наукової розрівнюють територію довкола озера для початку будівництва офісного центру та апарт-готелю. Про це Tvoemisto.tv повідомили у пресслужбі міськради Львова.

Читайте також: На перехресті Стрийської та Наукової збудують готель та офісний центр

На будівельні роботи біля озера звернули увагу львів’яні, які повідомили про це на Гарячій лінії Львова. Під дописом керівниця департаменту екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова уточнила, що з одного боку озера укріплюють береги піском. На величину водойми це не має вплинути, а під час будівельних робіт озеро мають огородити, втім до нього буде постійний вільний доступ.

«Там проблема в тому, що береги заболочені і пісок насипають на них. А піщані береги на 1/3 берегової лінії – це нормально. Роботи проводять під наглядом дуже хороших дендрологів і орнітологів», – йдеться в повідомленні.

Візуалізація майбутнього апарт-готелю й офісного центру

Нагадаємо, що виконавчий комітет ЛМР дозволив ТзОВ «Агенція «Європростір» збудувати на перетині вулиць Стрийської та Наукової спортивно-офісний центр та апарт-готель. 28 лютого виконом вніс зміни до містобудівних умов та обмежень, збільшивши площу простору біля озера навпроти парку «Боднарівка» та на першому плані збудувати спортивно-офісний центр, а апарт-готель за ним.

Згідно з даними системи Youcontrol, ТзОВ «Агенція Європростір» зареєстроване у Львові. Її керівником є хмельничанин Олександр Берба. Серед засновників також Акціонерне товариство «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Акорд». Олександр Берба та акціонерне товариство є серед співзасновників низки будівельних компаній мережі Avalon. Додамо, що бізнес-партнером Олександра Берби по Avalon є львівський бізнесмен та депутат Григорій Козловський.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!